Welkom op de Lichtervelde website

  
Verblijfsveranderingen
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

Wie zijn verblijfplaats naar een andere gemeente overbrengt moet zich binnen de acht werkdagen bij het gemeentebestuur van de nieuwe gemeente aanbieden.
Ook voor wie zijn adres wijzigt binnen dezelfde gemeente geldt dezelfde periode waarbinnen men zich moet aanbieden bij de dienst bevolking.

De referentiepersoon (het vroegere gezinshoofd) of een meerderjarig lid van het gezin moet de aangifte uitvoeren. De niet-ontvoogde minderjarige die de verblijfplaats van zijn ouders voor de eerste maal verlaat, moet bij zijn aangifte vergezeld zijn door de persoon of één van de personen die het gezag over hem uitoefent. Eventueel moet een attest van toewijzing door de jeugdrechter voorgelegd te worden.

Na deze aangifte wordt door de politie een onderzoek ingesteld of het opgegeven adres inderdaad de reële verblijfplaats is.

Onmiddellijk na dit onderzoek moet de "referentiepersoon" van het gezin zich opnieuw aanbieden op het gemeentehuis om volgende zaken aan te passen: trouwboekje, identiteitskaarten van alle gezinsleden (PIN-code niet vergeten) en inschrijvingsbewijs van de auto.Zoeken
Kalender


In de kijker
4808 naar boven © 2006-2017