Welkom op de Lichtervelde website

  
Duurzaamheid en tips
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

Duurzaamheid wil zeggen dat we streven naar een maatschappij die voldoet aan de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van de komende generaties in het gedrang te brengen.  

Anders gezegd houdt 'duurzaam leven' in dat we gebruik maken van alles wat de aarde ons te bieden heeft maar dat we daarbij steeds voor ogen houden dat de generaties na ons (= onze kinderen, kleinkinderen, ...) ook nog die mogelijkheid hebben.

Iedereen kan een steentje bijdragen aan een beter milieu en vaak zonder veel moeite. Alternatieven sparen het milieu en zijn vaak ook goed voor onze portemonnee.

Om als gemeente aan die duurzaamheid te werken hebben we een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met het Vlaamse Gewest. Deze Samenwerkingsovereenkomst 2008-2013 bestaat uit 10 thema's waaruit de gemeente een aantal acties moet uitvoeren ten behoeve van de duurzaamheid.  

Hieronder vindt u de thema's met daaronder een aantal nuttige brochures, folders en tips waarmee ook u aan de slag kunt om mee te werken aan een duurzaam milieu:

Meer informatie:

www.ecolife.be - website voor een nieuwe, duurzame levensstijl

www.lne.be - Vlaams gewest, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie

www.duurzaamheidsspiegel.beZoeken
Kalender


In de kijker
4817 naar boven © 2006-2017