Welkom op de Lichtervelde website

  
Wegenwerken & Openbare Werken
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

Openbare werken/wegenwerken zijn een noodzakelijk kwaad om ervoor te zorgen dat de wegen, waterlopen, rioleringen, fietspaden, ... in onze gemeente in optimale conditie blijven. Niet enkel de gemeente laat werken uitvoeren aan de wegen. Ook Aquafin, het Vlaamse Gewest en vele nutsbedrijven werken op het openbaar domein. 

Dat zoiets gepaard gaat met tijdelijke ongemakken is een feit. Daarom streven we er naar om de werken zo overzichtelijk mogelijk te houden en zo kort mogelijk in tijd.

 

Klik hier voor een helder overzicht op alle (wegen)werken in en rond Lichtervelde. Via deze tool, GIPOD, kan in inzoomen en via de icoontjes op de kaart meer informatie bekijken over de activiteiten. Je kan per dossier de zone zien op een apart kaartje, de aard van de hinder, de timing, eventuele omleidingen en de contactgegevens.

Wist je dat…
-          als je uitzoomt, je ook de hinder voor de rest van Vlaanderen kan zien?
-          je via de zoekbalk bovenaan meteen kan zoeken op gemeente of adres?
-          je de achtergrondkaart kan wijzigen onderaan links (vb. GRB-basiskaart, luchtfoto…)?
-          je ook tal van andere toepassingen van Geopunt kan verkennen via het openklapmenu aan de linkerkant? (klik op de pijl)

 

Voor meer informatie over GIPOD, het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein,  zie https://www.agiv.be/producten/gipod

Voor meer informatie over Geopunt, de portaalsite waarop de Vlaamse overheid haar geodata ontsluit: www.geopunt.be

 


Wilt u als inwoner zelf werken uitvoeren op openbaar domein, dan moet u zich ook in regel stellen, rekening houdend met de geldende reglementering. 

Hier vindt u het aanvraagformulier voor signalisatievergunning voor inname van het openbaar domein (werken, plaatsen containers, ...).

Het reglement betreffende gebruik van het openbaar domein voor het uitvoeren van bouwwerken zoals stapelen van materialen en grondstoffen, het plaatsen van machines en werktuigen, van stellingen, containers, werfketen, verkoopburelen, ed., al dan niet met schuttingen of hekkens afgezet, kunt u hier raadplegen.

  


Meer info kunt u bekomen bij de dienst Openbare Werken .

 

 

 

 

 

 Zoeken
Kalender


In de kijker
4052 naar boven © 2006-2017