Welkom op de Lichtervelde website

  
Kinderen met een beperking
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

Sociaal pedagogische toelage voor kinderen met een beperking

De verzorging en opvoeding van kinderen met beperking brengt grote financiële en materiële lasten met zich mee. Met ingang van 1 januari 2016 wordt een sociaal pedagogische toelage verleend aan gezinnen die in de gemeente gehuisvest zijn en waarvan de moeder en/of vader de lasten en kosten dragen van kinderen met een beperking.

De toelage wordt uitbetaald aan kinderen die bij de aanvraag minimum 3 jaar en minder dan 25 jaar zijn.

Om in aanmerking te komen voor de toelage moet het kind gerechtigd zijn op verhoogde kinderbijslag en beschikken over een attest van FOD Sociale Zekerheid met een score van minimum 4 punten op de eerste pijler.

  

De sociaal pedagogische toelage bedraagt per jaar en per kind :

- 200 € indien het gaat om een kind met een beperking dat gedurende het hele jaar thuis wordt verzorgd en opgevoed en geen school kan bezoeken.

- 150 € indien het gaat om een kind met een beperking dat school bezoekt en elke dag op en af reist.

- 100 € indien het gaat om een kind met en beperking dat school bezoekt en slechts tijdens de weekends en verlofperiodes thuis wordt verzorgd en opgevoed.

 

Bij het indienen van de aanvraag moet een geldig attest van FOD Sociale Zekerheid worden gevoegd, waaruit blijkt dat een score van minimum 4 punten in pijler 1 werd toegekend. De aanvraag om toelage dient elk jaar opnieuw aangevraagd.

 

 

Meer info:

F. Vanwalleghem, francky.vanwalleghem@lichtervelde.be, 051 72 94 31

 


Zoeken
Kalender


In de kijker
6546 naar boven © 2006-2017