Welkom op de Lichtervelde website

  
Activiteiten en projecten
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

Het Lichtervelds Ondernemerstreffen

Jaarlijks gaat in het voorjaar het Lichtervelds Ondernemerstreffen door, een organisatie van het gemeentestuur en het LEF. Bedoeling is om de Lichterveldse ondernemers samen te brengen op een boeiend evenement. Informatie en netwerking staan centraal.

Volgende bedrijven zijn reeds gastheer geweest voor dit evenement: Garage Eecklo, Schrijnwerkbedrijf Jan Vanantwerpen, Landbouwvoertuigen Vallaey, Artex Fashion, Bevernagie Alldrinks, SCE en HaTwee.

Telkens kunnen we meer dan 100 zelfstandigen verwelkomen.

 


Lichtervelde lieft!

De gemeente Lichtervelde, vzw Samen Ondernemen/Unizo, lokale horeca en handelszaken sloegen in 2016 de handen in elkaar voor een unieke, grootse Valentijnsactie 2016 om de klant in de watten te leggen. Hierbij kregen zij de medewerking van SASK, afdeling Lichtervelde.

De actie heeft een driedubbele doelstelling: naast de spaaractie waarbij men naast mooie winkelprijzen ook citytrips en diners kan winnen (hoofdprijzen) en de ondersteuning van de horeca, mikken we vooral op een warme valentijnssfeer in het centrum.

De deelnemende horecazaken verwennen elke klant met een lekkernij bij de koffie, wijn of streekbier. Bij de deelnemende winkels maak je kans op een mooie winkelprijs. Bij alle deelnemers (meer dan 50) kan je hiervoor stempels verzamelen. Volle stempelkaarten kan je deponeren in de urnes bij de deelnemende handelszaken. Zo maak je kans op één van de hoofdprijzen: en citytrip of diner in één van de deelnemende restaurants?

Daarnaast is er ook een kunstig tintje: een tentoonstelling met werken van de Lichterveldse afdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, kortweg SASK, en werken uit de tekenwedstrijd i.s.m. de Lichterveldse scholen.

--> Opnieuw in 2017: van 14/01 tot 14/02!

 

Deze actie kwam tot stand dankzij de input van de projectoproep “kernversterkende maatregelen” van het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Gemeenschap. Lichtervelde diende een totaalpakket in van acties. Dit resulteerde in een subsidiëring van 30% voor handelskernversterking.

 

 

Lichtervelde organiseerde koopstroomonderzoek i.s.m. Howest

De gemeente wil verder ondersteuning bieden bij de uitbouw van de lokale economie en detailhandel in de gemeente en organiseert hiertoe dit voorjaar een koopstroomonderzoek. Dergelijk koopstroomonderzoek is een goed instrument om het koopgedrag in kaart te brengen. Waar doen inwoners van Lichtervelde hun dagelijkse boodschappen? Dicht bij huis of bij winkels buiten de eigen gemeente? Als men buiten de gemeente gaat om aankopen te doen, waar is dit en voor welke zaken? Is men tevreden over het winkelaanbod? Voor welke zaken komen bezoekers naar Lichtervelde?

Bij dit onderzoek gaat men nog een stapje verder. Een aantal haalbaarheidsstudies worden gedaan. Hoeveel ruimte is er voor extra detailhandels en welk type heeft het meest kans op slagen?

Dit betekent een schat van informatie bij het vaststellen van een meerjarenbeleid voor lokale economie. Voor het onderzoek is Lichtervelde in zee gegaan met Howest.  11 studenten zetten de theorie om in de praktijk.

Meer informatie:

Elsie Labens, Dienst Economie, 051/72 94 33, economie@lichtervelde.be

Lies Vanhaelemeesch, Lector Howest, 0474/ 85 35 47, lies.vanhaelemeesch@howest.be, www.howest.be

 


Zoeken
Kalender


In de kijker
5795 naar boven © 2006-2017