Welkom op de Lichtervelde website

  
Kubusframes
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

7 kubusframes zijn de nieuwe sfeermakers in ons centrum.

Een gezellig centrum staat voor een aangename, dynamische sfeer in het hart van de gemeente. De optelsom van winkels, horeca, wonen, diensten, cultuur en recreatie geeft de kern energie en ambiance. En dat zorgt ervoor dat dat het centrum aantrekkelijk is voor de detailhandelaar en de klant.

 

In het centrum staan sinds 15/06/15 7 kubusstructuren van circa 1.5m op 1.5 m. Deze krijgen een jasje van zomerse sfeerbeelden van de gemeente, haar inwoners en grote evenementen. Net zoals de bebloeming in de zomer of de kerstverlichting in de kerstperiode, zullen deze kubussen een extra sfeerelement zijn.

Concrete locaties zijn: Marktplaats, Gildhofplein, Pastorietuin, OC De Schouw, rotonde t.h.v. de tunnel, stationsparking en hoek Stegelstraat/Tweelindenstraat.

 

Ondernemers centraal

Centraal op de kubussen staan de ondernemerscollages. Elke zelfstandige werd uitgenodigd om zich op het laatste Lichtervelds Economisch Forum (maart 2015) te laten fotograferen. Deze portretten werden verzameld in unieke ondernemerscollages met de slagzin “Voor 100% Lichtervelde” en “Ondernemend Lichtervelde”. Er is immers heel wat ondernemersbloed in Lichtervelde die zich elke dag opnieuw inzetten voor hun klanten. Met deze collages willen we dit in de verf zetten.

 

Verder zie je foto’s van de koers, de kermis, de speelpleinwerking, folklore, … Toffe activiteiten die zorgen voor ambiance in Lichtervelde. Ook mooie, groene plekjes in onze gemeente kregen er hun plekje. Elke foto kreeg en doordachte slagzin die treffend is voor onze gemeente: “Lichtervelde bruist!” bij een folklorefoto, “Lichtervelde draait!” bij de draaimolen op de Margrietekermis, “Lichtervelde beleeft!” bij een foto van jeugdverenigingen, …

 

Financiële input van Vlaanderen

Deze sfeermakers in het centrum kwamen tot stand dankzij de input van de projectoproep “kernversterkende maatregelen” van het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Gemeenschap. Lichtervelde diende een totaalpakket in van acties. Dit resulteerde in een subsidiëring van 30% voor handelskernversterking.

 Zoeken
Kalender


In de kijker
6381 naar boven © 2006-2017