Welkom op de Lichtervelde website

  
Ondernemen
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

Ondernemen is ook in Lichtervelde ontzettend belangrijk. Het gemeentebestuur heeft een belangrijke rol te spelen in de ondersteuning van het ondernemerschap. We dienen er immers voor te zorgen dat de aantrekkingskracht van ons centrum op bewoners, handelaars, bedrijven en bezoekers behouden blijft of versterkt wordt. Meer ondernemers en handelaars in de gemeente betekent immers meer jobs, een ruimer aanbod van diensten en producten, minder leegstand in handels- en bedrijfspanden, meer dynamiek in de gemeente, …

In onze gemeente is heel wat ondernemersbloed aanwezig: om en bij de 850 ondernemers (industrie, handel, vrije beroepen en landbouw) staan paraat voor hun klanten. 

De dienst economie zorgt ervoor dat alles wat met lokale economie te maken heeft telkens door dezelfde personen behandeld wordt, wat de mogelijkheid biedt om een gericht beleid en goede communicatie te voeren.

Iedere ondernemer (starter, zelfstandige of bedrijfsleider) kan hier terecht met diverse vragen die betrekking hebben tot onze gemeente. De dienst kan daarnaast een coördinerende rol op zich nemen wanneer een dossier door verschillende diensten behandeld wordt (stedenbouw, milieu, …).

U kan de dienst economie bereiken via mail: economie@lichtervelde.be of telefonisch: 051/72 94 33. De dienst is gehuisvest in het gemeentehuis, gelijkvloers, bureel 0.04.

 

 

 


Zoeken
Kalender


In de kijker
4690 naar boven © 2006-2017