Welkom op de Lichtervelde website

  
Lichtervelde
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

Lichtervelde: Gratis starten-reglement

Voor de start van een onderneming moet je als starter verschillende stappen doorlopen. Eén van deze stappen is de registratie bij een ondernemingsloket.  De gemeente neemt deze kost voor haar rekening. Of je als starter in aanmerking komt voor deze tegemoetkoming, wordt omschreven in het reglement "gratis starten".

Er dienen geen grote formaliteiten ondernomen te worden hiervoor. De dienst economie neemt contact op met jou als starter en gaat na of of je in aanmerking komt. Heb je niets vernomen, vul dan zelf de checklist in en bezorg ze (economie@lichtervelde.be of Gemeentehuis, Dienst Economie, Marktplaats 2, 8810 Lichtervelde). Eens deze formaliteiten in orde zijn, wordt de kost terug betaald.


Lichtervelde: Starterscontract

Het starten van een onderneming is voor velen vaak een stap in het onbekende. Naast de administratieve formaliteiten is er ook nog het financiële gedeelte. Als startende ondernemer heb je vaak grote kosten. De gemeente Lichtervelde wil de startende ondernemer hierbij ondersteunen via het “starterscontract”.

Het begrip ‘startende ondernemer’ wordt gespecifieerd in het reglement "starterscontract". Als je in aanmerking komt, krijg je een basistoelage van 400€ voor het bekostigen van investeringen met ondernemingsdoeleinden. Deze basistoelage wordt opgetrokken tot 1000€ als het gaat om een starter die 1 jaar werkloos was, als de starter zijn zaak start in het centrum van de gemeente of als het gaat om een leegstaand handelspand.

Om in aanmerking te komen voor deze financiële support, dient de starter een aanvraagformulier in te vullen en de investeringen te staven aan de hand van facturen (minimaal 6000€). Van zodra door de dienst economie is nagegaan of aan de voorwaarden van het reglement is voldaan, wordt het contract ondertekend en wordt de toelage van 400€ of 1000€ op rekening van de ondernemer overgemaakt. De starter engageert zich om gedurende 5 jaar actief te zijn in de gemeente.Zoeken
Kalender


In de kijker
4893 naar boven © 2006-2017