Welkom op de Lichtervelde website

  
Sportraad
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

De sportraad is één van de vele adviesraden, die actief is in onze gemeente. Zo kennen we ook de jeugdraad, cultuurraad, milieuraad,... Door middel van een adviesraad willen we aan burgers de mogelijkheid geven inspraak te hebben in het beleid. De sportraad waakt ervoor dat het beleid voldoende inspeelt op de lokale noden. Een goede adviesraad vormt de gestructureerde gesprekspartner van het veld en geeft spontaan of op vraag advies.

In Lichtervelde werd gestreefd naar een divers samengestelde sportraad, die zoveel mogelijk een spiegel is van het sportlandschap en de lokale bevolking. Zo werd, naast een vertegenwoordiger van elke sportclub, de raad versterkt met afgezanten uit de jeugdraad en de verschillende scholen.  

De gemeentelijke overheid werd in het verleden regelmatig advies verleend en meestal werd dit advies ook daadwerkelijk gevolgd bij het uitstippelen van hun beleid. De gemeentelijke sportdienst zorgt dan voor de uitvoering van dit beleid.

Het is heel belangrijk dat deze 3 actoren samenwerken op een constructieve manier. Hun inbreng in het lokale sportgebeuren is dan ook van onschatbare waarde.

Hier vind je het erkenningsbesluit van de sportraad. 

 


Zoeken
Kalender


In de kijker
6058 naar boven © 2006-2017