Welkom op de Lichtervelde website

  
Historiek
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

Jumelage - Korte situatieschets

Eind 2004 werden via de Cichoreifeesten, die jaarlijks tijdens het derde weekend van oktober plaatsvinden in de gemeenten Vieille Eglise, Nouvelle Eglise, Saint Omer Capelle en Saint Folquin, de eerste contacten gelegd met de Noord-Franse regio Communauté de Communes de la Région d'Audruicq of kortweg CCRA.

Tijdens de Cichoreifeesten van 2005 werd burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn als erelid opgenomen in de "Confrérie de la Cossette de Chicorée", een genootschap dat ook reeds gewezen seizoenarbeider Albert Supeene in zijn rangen telde.
Als "tegenprestatie" werd het genootschap uitgenodigd om deel te nemen aan de Folklorestoet 2006.

Na overleg tussen de Lichterveldse en Franse initiatiefnemers werd in maart 2007 in het gemeentehuis voor geïnteresseerde verenigingen en personen een voorstelling gegeven van het jumelageproject.

Aansluitend op deze infoavond werden wederzijdse bezoeken afgelegd door verenigingen en mandatarissen:
op 26 mei 2007 werd door Lichterveldse verenigingen en geïnteresseerden per autobus een bezoek gebracht aan de Communauté de Communes de la Région d'Audruicq, op 8 september 2007 brachten de Franse verenigingen en mandatarissen een bezoek aan Lichtervelde.

Na evaluatie bleek dat het overgrote deel van de deelnemers aan deze ontmoetingsdagen een positieve indruk had en er zelfs al contacten gelegd werden tussen gelijkaardige verenigingen uit Lichtervelde en de CCRA.

Wel bleek er nood aan een werkgroep die de zaken wat coördineerde en deze werkgroep werd dan ook begin maart 2008 samengesteld.
De werkgroep stond in voor het contact met de Franse vertegenwoordigers en zorgde voor de voorbereiding tot de officiële jumelage.


Zoeken
Kalender


In de kijker
4600 naar boven © 2006-2017