Welkom op de Lichtervelde website

  
Officiële jumelage
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

Op zondag 7 september 2008 vond op het gemeentehuis de officiële jumelage plaats tussen de gemeente Lichtervelde en het Franse “Communauté de Communes de la Région d'Audruicq”.

In aanwezigheid van vertegenwoordigers van het lokale en het Franse bestuur, leden van het jumelagecomité én een delegatie van de brandweer uit het Wit-Russische Dzerzhinsk, werd door burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn en Yves Beugnet, Président de la Communauté de Communes de la Région d’Audruicq, het charter ondertekend waardoor beide gemeenten voortaan door het leven gaan als zusterge-meenten.

Na het officiële jumelagegedeelte werd gewezen seizoenarbeider Noël Vervaele opgenomen in de "Confrérie de la Cossette de Chicorée", een genootschap dat reeds Albert Supeene en onze burgemeester (als erelid) in zijn rangen telde.

Als afsluiter werd geklonken op het succes van de verbroedering en werd door het gemeentebestuur aan de aanwezigen een maaltijd aangeboden.

Een aantal leden van de Franse delegatie, waaronder Michèle Hermant die deelnam aan de Miss en Prinsverkiezing op vrijdag, toonde zich ook van haar beste kant in de Folklorestoet ’s namiddags.


Zoeken
Kalender


In de kijker
4599 naar boven © 2006-2017