Welkom op de Lichtervelde website

  
Algemene info
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten


Lichtervelde is gelegen in het Houtland en in het centrum van West-Vlaanderen, tussen de steden Torhout en Roeselare. Het is een landelijke woongemeente met veel moderne voorzieningen. Twee spoorlijnen doorkruisen de gemeente en zorgen voor een rechtstreekse verbinding met zowel de Belgische Kust als met onze hoofdstad. De gerestaureerde Sint-Jacobuskerk is een pareltje van neo-gotiek. De 10-daagse Ommegang in juli ter ere van de Heilige Margaretha is een eeuwenoude traditie waar vele bedevaarders uit omliggende gemeenten jaarlijks op afkomen. Allerhande wijkfeesten, de septemberkermis, de tweejaarlijkse Folklorefeesten en het sterke verenigingsleven staan garant voor menig volksgebeuren.


De gemeente Lichtervelde is aangesloten bij het Brugse Ommeland (www.brugseommeland.be), de enige groene Vlaamse regio vlakbij de zee en op een boogscheut van een wereldberoemde historische stad, Kunststad Brugge.

Het Brugse Ommeland verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, beschermde dorpsgezichten en monumenten, historische hoeves en molens, groendomeinen en natuurreservaten.
Je kunt er sportief ontdekken en cultureel genieten, gezellig tafelen of picknicken.

Fiets- en autoroutes zetten schattige dorpjes en waardevol historisch erfgoed op een rij; wandelwegen leiden je weg van de bewoonde wereld.
De streek is een droom voor een dagje uit, een weekendje weg, een korte vakantie of gewoon om lekker rond te toeren, te flaneren en om uit te blazen in een authentiek dorpscafé.
Je komt er tot rust in de achtertuin van de Noordzee en de voortuin van Brugge.


Lichtervelde is gejumeleerd met de CCRA (Communauté de Communes de la Région d'Audruicq), een Noord-Franse regio bestaande uit 15 gemeenten.

Meer info vindt u terug op de jumelagepagina's of op www.ccra.fr, de website van de CCRA.Zoeken
Kalender


In de kijker
4386 naar boven © 2006-2017