Welkom op de Lichtervelde website

  
Recreatief
terug naar vorige deze pagina afdrukken deze pagina downloaden als pdf deze pagina toevoegen aan favorieten

Recreatief

Op de dienst voor Toerisme zijn volgende fiets-, wandel-, auto- en ruiterroutes te verkrijgen:

 • Fietsroutes

  • Fietsnetwerk Brugse Ommeland Noord en Zuid (€6/kaart)
   Westtoer selecteerde in het Brugse Ommeland de meest aantrekkelijke en veilige fietswegen en verbond deze tot een samenhangend netwerk. Waar twee of meer fietstrajecten elkaar kruisen, ontstaat een fietsknooppunt. Aan de hand van deze nummers stippel je zelf je fietsroute uit.
   Ook van de volgende regio's zijn de fietsnetwerkkaarten te verkrijgen tegen de prijs van €6 per kaart: Leiestreek West, Leiestreek Oost, Westhoek Noord en Westhoek Zuid.

  • Heuvelkamroute (gratis)
   De Heuvelkamroute is een lusvormige fietstocht van ongeveer 65 kilometer langs landelijke wegen doorheen de West-Vlaamse dorpen Lichtervelde, Hooglede en Staden. Deze dorpen zijn geografisch verwant omdat ze alle op dezelfde heuvelkam liggen. De fietstocht kan in elke dorpskern gestart worden en naar keuze volledig of in 2 kleinere lussen gereden worden. De route volgt voor een groot deel de gekende fietsknooppunten. De brochure kunt u eveneens hier downloaden.

  • Wastineroute (€2)
   Deze provinciale fietsroute met startplaats Egem loopt een 7-tal kilometer over Lichtervelds grondgebied. Ze komt in Lichtervelde binnen via de Ridderstraat (Heihoek) en verlaat de gemeente via de Kleine Zwevezelestraat (Breden Steger).

  • Kapelroute (€1,50)
   Gemeentelijke fietsroute die u in contact brengt met de vele landelijke en mooie kapelletjes.

  • WK 2007 mountainbikeroute (€2)
   Deze provinciale mountainbikeroute werd gerealiseerd n.a.v. het WK veldrijden 2007 in Hooglede-Gits. De rode lus van 29 km doorkruist de Huwynsbossen.

 • Wandelroutes

  • Heihoekwandelpad (€2)
   Deze wandelroute verkent het zachtglooiende gebied op de grens van Lichtervelde en Gits. Akkers en weiden, rustige veldwegen met kruidenrijke bermen, mooie vergezichten en landelijke rust vormen hier de belangrijkste troeven. Ooit lag dit gebied aan de rand van het uitgestrekte Bulskampveld. Het toponiem Heihoek is trouwens een verwijzing naar de arme heidegronden van weleer. Vertrekkend vanop de onthaalparking leidt de tocht richiting Gits, waar ooit de Onledemolen stond. Oude hoeven, veldkapelletjes en kruislieveheren begeleiden de wandelaar naar de historische houtwal.

Zoeken
Kalender


In de kijker
4377 naar boven © 2006-2017