Buitenspeeldag 2019

In België is de Buitenspeeldag een initiatief van de Vlaamse Overheid en Nickelodeon. VVJ (Vereniging voor Vlaamse Jeugddiensten en Jeugdconsulenten) staat samen met ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid) in voor het secretariaat ervan en met ondersteuning van de deelnemende gemeenten en/of organisaties.

Zowel op tv als op het internet zendt Nickelodeon niet uit tijdens de Buitenspeeldag met de duidelijke boodschap voor kinderen en jongeren om buiten te gaan spelen of sporten. Ook in België zenden de kinderzenders Ketnet, Kadet, Studio 100 TV en VtmKzoom niet uit.
In de aanloop ernaar voert Nickelodeon via haar mediakanalen promotie.

Elk jaar slaan de jeugddienst, de dienst opvang en de sportdienst de handen in elkaar voor een spetterende Buitenspeeldag in Lichtervelde. 

Voor wie?

De Buitenspeeldag is toegankelijk voor alle kinderen. Wij voorzien zowel activiteiten voor kleuters, lagere school kinderen en tieners. Voor elke leeftijd wat interessants dus.

Ook de ouders, grootouders, peter, tantes en alle andere volwassenen worden niet vergeten. Een bar voor een verfrissend drankje zal voorzien worden met een uitgebreid terras. Ideaal om mee te genieten van deze fantastische dag.

Meer info

Dit jaar gaat de Buitenspeeldag in Lichtervelde door op de jeugdsite in de Leysafortstraat 26. Op 24/04/2019 van 13u tot 17u staan tal van activiteiten en attracties klaar voor een namiddag dikke fun!