Buitenspeeldag 2020

Geannuleerd

De Buitenspeeldag op 22/4/2020 zal niet doorgaan vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus. We wensen iedereen veel sterkte en moed in deze zware tijden. We hopen om volgend jaar weer met spetterende editie van de buitenspeeldag te kunnen uitpakken!


In België is de Buitenspeeldag een initiatief van de Vlaamse Overheid en Nickelodeon. VVJ (Vereniging voor Vlaamse Jeugddiensten en Jeugdconsulenten) staat samen met ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid) in voor het secretariaat ervan en met ondersteuning van de deelnemende gemeenten en/of organisaties.

Zowel op tv als op het internet zendt Nickelodeon niet uit tijdens de Buitenspeeldag met de duidelijke boodschap voor kinderen en jongeren om buiten te gaan spelen of sporten. Ook in België zenden de kinderzenders Ketnet, Kadet, Studio 100 TV en VtmKzoom niet uit.
In de aanloop ernaar voert Nickelodeon via haar mediakanalen promotie.

Elk jaar slaan de jeugddienst, de dienst opvang en de sportdienst de handen in elkaar voor een spetterende Buitenspeeldag in Lichtervelde. 

Waar? Wanneer?

Dit jaar gaat de Buitenspeeldag opnieuw door op woensdag 22 april 2020 op de jeugdsite bij de meisjesscouts, jongenschiro en KLJ gebouwen. 

Ook mama, papa, peter, meter, opa oma en alle anderen zijn zeker welkom om mee te spelen en te genieten van een drankje op de buitenspeelbar die door de meisjesscouts zal uitgebaat worden.

Voor wie?

De Buitenspeeldag is toegankelijk voor alle kinderen. Wij voorzien zowel activiteiten voor kleuters, lagere school kinderen en tieners. Voor elke leeftijd wat interessants dus.

Ook de ouders, grootouders, peter, tantes en alle andere volwassenen worden niet vergeten. Een bar voor een verfrissend drankje zal voorzien worden met een uitgebreid terras. Ideaal om mee te genieten van deze fantastische dag.

Procedure

Wil je graag meehelpen op de buitenspeeldag als vrijwilliger? Vul dan onderaan de pagina het formulier in en doe mee aan een gratis aangeboden spel arrow attack. 

Bedrag

de Buitenspeeldag is een evenement die gratis toegang verleent aan iedereen die langskomt. Twijfel je dus als je het leuk zou vinden, kom dan gerust gewoon een kijkje nemen en ervaar zelf de leuke sfeer van deze fantastische dag. 

Wat meebrengen

Door buiten te spelen is de kans op grasplekken en aarde op de kleren zeer groot. Doe daarom zeker speelkledij aan waarbij een vlekje meer of minder geen probleem is. 

Wij voorzien een gratis waterbar voor de spelende kinderen en een bar met frisdrank en ander lekkers voor alle bezoekers. Eigen drinken moet dus niet speciaal voorzien worden? 

Een koekje voor tijdens de namiddag is altijd fijn. Wij voorzien zelf voor de kinderen ook wel een vieruurtje. 

Meer info

Heb je nog vragen of opmerkingen over de Buitenspeeldag? Neem dan zeker contact op met de jeugddienst via jeugd@lichtervlde.be of via 0471/98.05.07