Corona: Maatregelen lokale overheid Lichtervelde (update 7 juli 2020 - 12:00)

Gepubliceerd op dinsdag 7 juli 2020 12 u.
De wereld is in de ban van het coronavirus. Ook in ons land worden de maatregelen vanuit de federale overheid langzaamaan soepeler. Deze maatregelen kunnen ten allen tijde veranderen.

De gemeente en OCMW Lichtervelde passen de maatregelen toe die opgelegd worden door de Nationale Veiligheidsraad. Hieronder zetten we alles eens op een rijtje met betrekking tot onze eigen diensten

Gemeentelijke Diensten

De dienst bevolking is open volgens de normale openingsuren. We vragen je om je handen te ontsmetten bij binnenkomst en voldoende afstand te houden.

De andere gemeentelijke diensten zijn voor open op afspraak. Je belt hiervoor naar het nummer 051 72 94 30 en maakt een afspraak.

Oe Ist-lijn (051 70 84 70)

Het Lokale dienstencentrum heeft een 'Oe Ist'-lijn van 8.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.30 en dit op het nummer 051 70 84 70.

Evenementen

Meer informatie over de regelgeving rond evenementen vind je hier.

Grootschalige evenementen of nachtelijke evenementen worden geannuleerd tot en met 31 augustus 2020.

De Margarethafoor 2020 werd afgelast omwille van veiligheids- en coronamaatregelen. We houden alle andere evenementen in Lichtervelde tegen het licht en volgen de updates van de Nationale veiligheidsraad en de Ministeriële Besluiten op de voet.

Balie Sociaal Huis toegankelijk na afspraak

De balie van het Sociaal Huis is toegankelijk na afspraak. De sociale dienst werkt ook op afspraak. Documenten kunnen in de brievenbus aan de inkom.

Woondienst

Vanaf 25 mei wordt het woonloket in Lichtervelde terug geopend. Het woonloket is op afspraak toegankelijk. Je kan contact opnemen met Peggy Six via 051 26 24 38 en peggy.six@roeselare.be.

Lokaal Dienstencentrum De Ploeg

Tijdelijke sluiting Lokaal Dienstencentrum De Ploeg vanaf donderdag 12/3.

Neem je normaal een maaltijd in het Sociaal restaurant, dan kan je een maaltijd aan huis bestellen via de diensten voor thuisbezorgde maaltijden : Huys 54 (0472/63 61 00), Motena (051/24 60 50)en Munchenhof (057/48 83 13).

Bij vragen, aarzel niet om ons telefonisch of via mail te contacteren. Wij blijven tijdens deze periode bereikbaar via 051/70 84 70 of els.denolf@ocmwlichtervelde.be.

Woonzorgcentrum 't Hof

Het agentschap zorg en gezondheid legt de woonzorgcentra en de lokale dienstencentra extra maatregelen op. Ze gaan allen in op donderdag 12/03/2020. Een overzicht:

 • Bezoek aan het Woonzorgcentrum is toegelaten maar onder strikte voorwaarden. De familieleden zijn op de hoogte van de strikte maatregelen.
 • We sluiten de cafetaria.

We willen benadrukken dat er op vandaag geen besmetting is vastgesteld bij medewerkers, bewoners of bezoekers. Er is zeker geen reden tot paniek.

Bij verdere vragen kan je steeds bij ons terecht. Je bereikt ons het best via tel: 051 72 24 10 of wzcthof@ocmwlichtervelde.be .

Jeugd en speelpleinen

Alle speelpleintjes zijn terug open.

Voor nieuws rond jeugd, contacteer je best de jeugddienst.

Sportaccommodaties en activiteiten

Vanaf 1 juli zijn alle sporten opnieuw toegelaten, zowel binnen als buiten. Contactsporten moeten zich beperken tot contactloze training. 

Het zwembad gaat terug open op 1 juli volgens strikte maatregelen.

 • Op weekdagen kan je reserveren in 4 blokken:
  • van 14u tot 15u15;
  • van 15u30 tot 16u45;
  • van 17u tot 18u15;
  • van 18u30 tot 19u45.
 • Op zaterdag zijn er 2 blokken:
  • van 14u tot 15u30
  • van 15u45 tot 17u15
 • Op zondag is er één blok:
  • van 10u tot 11u45

Er zijn telkens 50 plaatsen beschikbaar. Eén persoon kan voor meerdere personen reserveren, maar dan moet je alle namen opgeven.

Hou er zeker rekening mee dat:

 • Elke individuele sporter is zelf verantwoordelijk voor de naleving van de voorwaarden inzake social distancing en hygiëne en dient zich te gedragen volgens de richtlijnen van het zwembad;
 • Je thuis blijft als je ziek bent;
 • Je thuis omkleedt en niet vroeger komt dan nodig;
 • Dat de douches niet kunnen gebruikt worden. Er zijn wel doorloopdouches om je af te spoelen bij het binnen en buiten gaan van de zwembadhal. Dit water is niet verwarmd.
 • Het sanitair in de natte zone is toegankelijk.
 • Speelmateriaal is niet toegelaten.
 • Betalen kan via cash of Payconicq

Reserveren kan op deze pagina.

Containerpark

Een bezoek aan het containerpark gaat gepaard met een aantal voorwaarden en maatregelen. Alle maatregelen vind je hier terug. 

Bibliotheek

Bibliotheek is terug open onder voorwaarden. Hygiënische voorschriften dienen gevolgd te worden en we vragen ook om afstand houden. Er worden maximaal 6 leners per keer toegelaten en we vragen om het bezoek te beperken tot 30 minuten. Leners kunnen ook nog altijd ophaalpakketten ontlenen. Je moet jouw boeken, Cd's en Dvd's wel reserveren.

Werkwijze:

 1. Surf naar lichtervelde.bibliotheek.be en maak een account aan in ‘Mijn Bibliotheek’ om je gegevens te consulteren;
 2. Zoek op welke boeken je wil en controleer of ze beschikbaar zijn;
 3. Stuur een mail naar bibliotheek@lichtervelde.be met je gewenste titels.
Onze bib-medewerkers sturen je een mail wanneer de boeken klaarliggen. We nemen onze voorzorgsmaatregelen. Boeken die terugkeren, deponeer je in de inleverbus (boeken en cd’s/dvd’s apart).

IBO De Duiventil

De normale werkuren en regeling werd hervat. Meer informatie over de voor- en naschoolse opvang in de Duiventil kan je hier vinden.

Het Beverbos

De lessen in het Beverbos zijn onder specifieke voorwaarden terug opgestart. De school informeert alle ouders en leerlingen persoonlijk over de getroffen maatregelen. 

OC de Schouw, Speel-o-theek, JOC, Huis van Coillie

Het College van Burgemeester en Schepenen besliste om alle evenementen in het OC de Schouw en Huis van Coillie te annuleren tot 1 september 2020. Verenigingen kunnen wel nog vergaderen OC De Schouw met volgend maximaal aantal personen.

 • Vergaderingen tot 20 personen kunnen doorgaan in de foyer, artiest en pupiter
 • Vergaderingen tot 15 personen kunnen doorgaan in de site Vancoillie.
 • Vergaderingen tot 10 personen kunnen doorgaan in de vergaderzaal.

De prijzen werden voor deze vergaderingen van de Lichterveldse verenigingen dan ook tijdelijk aangepast.

 • € 15 voor de vergaderzaal
 • € 20 voor Artiest, Pupiter of Foyer
 • € 20 voor de site Vancoillie

Webpagina

De algemene webpagina van de gemeente met alle informatie over het coronavirus en regelmatige updates van de maatregelen vind je hier.