Nationaal Overlegcomité (update 26 februari 2021)

Gepubliceerd op vrijdag 26 februari 2021 18.50 u.
Hieronder kan je de samenvatting van de beslissingen van het Overlegcomité dd. 26 februari 2021 terugvinden.

Update 26 februari: Weinig versoepelingen

De laatste dagen gaan de cijfers opnieuw de verkeerde kant uit. Er zijn plots meer dan 200 ziekenhuisopnames op één dag en de ‘Britse variant’ neemt de overhand. Het Overlegcomité heeft in de vooravond beslist om heel weinig extra toe te laten om zo het virus opnieuw af te remmen. Er is evenwel hoop op beterschap… nog even voorzichtig zijn dus en vooral blijven volhouden!

Contactberoepen

  • Niet-medische contactberoepen kunnen vanaf 1 maart heropstarten.
  • Het gaat bijvoorbeeld over schoonheidssalons, niet-medische pedicure, nagelsalons, massagesalons, kapperszaken en barbiers aan huis, tatoeage- en piercingsalons.

Reisverbod

  • Het reisverbod blijft minstens nog een week van kracht.

Federale Mondmaskers

  • Er is momenteel ongerustheid omtrent de mondmaskers van Defensie die vorig jaar via de apothekers gratis werden verdeeld.

  • Tot op vandaag is er nog geen enkel verslag openbaar gemaakt over de resultaten van de analyses.

  • In afwachting en uit voorzorg dringt het ministerie van Volksgezondheid er wel op aan om deze mondmaskers tijdelijk niet meer te gebruiken.

Volgende week meer nieuws?

Volgende week vrijdag komt het Overlegcomité opnieuw samen. Op basis van - hopelijk betere - actuele cijfers worden eventuele nieuwe versoepelingen besproken. We blijven vragen nog even vol te houden, in afwachting van de vaccinatiecampagne.

Vaccinatie

Meer informatie over de campagne te vinden via deze webpagina.