Zorgaanbod

Algemeen

Bij WZC 't Hof streven we ernaar een 'thuis' te bieden waar bewoners op een aangename wijze hun laatste levensjaren kunnen doorbrengen. Onze voorziening bestaat uit twee afdelingen met in totaal 78 woongelegenheden. Met aandacht voor comfort en huiselijkheid willen we een warme en ondersteunende omgeving creëren voor onze bewoners. We begrijpen de unieke behoeften van onze bewoners en hebben daarom specifieke voorzieningen en zithoeken ingericht die ontmoeting en beweging stimuleren.

Wij hebben ons woonzorgcentrum uitgerust met tal van aangepaste faciliteiten om het welzijn van onze bewoners te waarborgen. Dit omvat hoog-laag baden, een kinélokaal, activiteitenruimtes, een cafetaria, een binnentuin, een buitenterras en gezellige leefruimtes waar sociale interactie wordt gestimuleerd. Elke individuele kamer kan gedeeltelijk worden uitgerust met persoonlijke meubels om een vertrouwde en persoonlijke sfeer te creëren. Standaard zijn de kamers voorzien van een hoog-laagbed, een toilet en lavabo, een douche, en een kastenwand. 

We willen niet alleen zorg bieden, maar een echte thuis creëren waar bewoners zich geborgen voelen en kunnen genieten van hun levensfase.

Verpleging, verzorging

Een toegewijde groep verpleegkundigen, zorgkundigen en leefmoeders werken onder de leiding van twee hoofdverpleegkundigen (afdeling 't Veld en afdeling 't Hoge). Dit team staat garant voor uw dagelijkse zorgen en begeleiding, waarbij zij uw individuele noden en mogelijkheden in acht nemen. Het beloproepsysteem staat te allen tijde tot jouw beschikking om het personeel te bereiken.

Sociale dienst

Onze sociale dienst staat klaar voor alles met betrekking tot het opnameproces. Gedurende jouw verblijf zijn zij beschikbaar voor persoonlijke gesprekken en het beantwoorden van vragen over mutualiteit, administratie, belastingaangiften, facturatie, adreswijzigingen en de aanvraag van zorgbudgetten voor ouderen met een zorgnood.

Team wonen en leven/ Ergotherapie

In ons woonzorgcentrum vinden we het belangrijk om elke dag zinvol en aangenaam te maken voor onze bewoners. Ons ergo- en animatieteam biedt diverse mogelijkheden om de dag op een betekenisvolle manier in te vullen. Bij het plannen van activiteiten staat altijd de individuele behoeften en mogelijkheden van onze bewoners centraal. Je ontvangt maandelijks een overzicht van de verschillende activiteiten die gepland zijn. Deze activiteiten zijn ontworpen om tegemoet te komen aan diverse interesses en behoeften. Ons ergo- en animatieteam werkt nauw samen om ervoor te zorgen dat er voor iedere bewoner iets te genieten valt. We zijn trots op de betrokkenheid van talrijke vrijwilligers die een helpende hand bieden om deze activiteiten tot een succes te maken.

't Klaverke - Huiskrantje: Ons woonzorgcentrum heeft ook haar eigen huiskrantje genaamd 't Klaverke. Hierin vindt u informatie over activiteiten, het maandmenu, verjaardagen, personeelsnieuws en meer. 't Klaverke is een bron van verbinding en informatie, waardoor u op de hoogte blijft van alles wat er in ons woonzorgcentrum gebeurt.

Facebookpagina: Voor een virtueel kijkje achter de schermen en het delen van mooie momenten nodigen we u uit om onze Facebookpagina te bezoeken. Hier vindt u foto's van onze dagelijkse werking en diverse activiteiten. Het is een online ruimte waar we de warmte en betrokkenheid van onze gemeenschap delen.

Kinesitherapie

Onze kinesitherapeuten bevorderen beweging op maat van de individuele behoeften. Kinesitherapie is inbegrepen in de dagprijs voor bewoners met een zwaar zorgprofiel (B, C, Cd en D), gericht op het verbeteren van mobiliteit. Voor bewoners met een licht zorgprofiel (O en A) is kinesitherapie niet inbegrepen. Het doel is het optimaliseren van huidige mobiliteit en het behouden van fysieke mogelijkheden voor een actieve levensstijl.

Psychologische ondersteuning

Onze psychologe biedt ondersteuning bij psychische en sociale aspecten zoals rouw, verlieservaringen, verhuizing naar het woonzorgcentrum, relationele moeilijkheden en gezondheidsproblemen.

Keuken

Binnen onze missie leggen wij sterk de nadruk op het belang van voeding, en daarom voorzien wij dagelijks ongeveer 140 warme maaltijden rond het middaguur. Deze maaltijden worden met zorg bereid door onze kok, bijgestaan door een keukenhulp. Onze keuken bedient niet alleen de verschillende leefruimtes binnen ons woonzorgcentrum, maar ook het sociaal restaurant De Veldbloem, gelegen in het dienstencentrum. Hier streven wij ernaar om smaakvolle en voedzame gerechten te serveren, waardoor we niet alleen het lichaam voeden maar ook bijdragen aan het welzijn van onze bewoners en bezoekers.

Poetsdienst

Een team van ongeveer 9 toegewijde dames zorgt ervoor dat het volledige gebouw dagelijks in optimale staat verkeert. Naast hun rol als poetsvrouwen dragen zij, in samenwerking met het overige personeel, zorg voor een leefomgeving die zo aangenaam mogelijk is voor onze ouderen. Hun inzet gaat verder dan schoonmaak, zij dragen bij aan het creëren van een warme en comfortabele thuisomgeving voor onze bewoners.

Kapper

Onze zelfstandige kapsters staan wekelijks tot uw dienst. Op afspraak kunnen bewoners genieten van professionele haarverzorging. Je kan ook jouw eigen kapper behouden.

Pedicure

Wij bieden de mogelijkheid om uw voeten grondig te laten verzorgen door zelfstandige pedicures. Je kan ook jouw eigen pedicure behouden. Een goede voetverzorging draagt vaak bij aan een verhoogde mobiliteit. Bij ons staat uw welzijn centraal, en wij streven ernaar om diverse diensten aan te bieden die bijdragen aan uw comfort en gezondheid.

Cafetaria en Lokaal Dienstencentrum De Ploeg

Het dienstencentrum en de cafetaria zijn open en toegankelijk voor iedereen en verwelkomt je van 10 uur tot 17 uur. LDC De Ploeg organiseert diverse activiteiten waar bewoners en hun families van harte welkom zijn. Het overzicht van deze activiteiten is te vinden in hun krantje 'De Trekker', verkrijgbaar in het dienstencentrum.

Sociaal Restaurant 'De Veldbloem'

Het Sociaal Restaurant 'De Veldbloem', deel van het dienstencentrum, is dagelijks geopend van 11u30 tot 13u. Als familielid van de bewoner (kinderen en kleinkinderen) kunt u samen met de bewoner komen eten. De bewoner hoeft niets te betalen. Reserveren is vereist.

Naar top