Trektellen op de Heihoek

Vogeltrek houdt de mensen al eeuwen bezig en het is niet verwonderlijk dat er grote interesse is om dit natuurfenomeen ook in eigen streek te bewonderen. Een hele mooie trektelpost in 't West-Vlaamse hart vind je bij de Huwynsbossen in Lichtervelde. 
 
Een trektelpost is een plaats die vogelkijkers hebben uitgekozen om overtrekkende vogels te observeren en te tellen. Deze telposten liggen op een plaats waar veel trekvogels passeren en waar je tegelijkertijd een weids zicht hebt. Van op trektelpost 'Heihoek' kan je bij helder weer zelfs de kerktorens van Brugge zien.
 
Natuurpunt Mandelstreke en de trektellers van de Heihoek stellen er vandaag hun fototoestellen, telescopen en verrekijkers op. Jij kan ook een kijkje komen nemen door telescoop of verrekijker en trekvogels tellen. De mensen van Natuurpunt leren je graag de knepen van het vak. Loop gerust eens langs tussen 8.30 en 12 uur.
 
Parkeren kan op de parking van de Huwynsbossen (Beverenstraat Lichtervelde, schuin tegenover huisnummer 88). Van daaruit volg je de pijltjes naar de trektelpost. Inschrijven hoeft niet. 

Praktische informatie

Wanneer

Waar

parking Huwynsbossen

Organisatie

Natuurpunt Mandelstreke

Filter op categorie