Afdelingen

Ons woonzorgcentrum biedt een warme en verzorgende omgeving met in totaal 75 permanente woongelegenheden en 3 kortverblijven. Ontdek onze beide afdelingen.

Afdeling 't Hoge

Afdeling 't Hoge is gelegen op de eerste verdieping en ontworpen in de vorm van een acht. Hier vind je drie leefruimtes: Meirlaen, Valke en 't Haantje. Meirlaen en Valke zijn comfortabele woon- en leefruimtes, bemand door een leefmoeder. Terwijl 't Haantje een open activiteitenruimte is waar bewoners samen komen voor diverse activiteiten. Dit vormt het kloppend hart waar sociale interactie en plezier centraal staan.

De achtvormige structuur van Afdeling 't Hoge vormt een wandellus, waardoor de bewoners worden geactiveerd om vrij rond te wandelen. Grote glaspartijen laten overvloedig natuurlijk licht binnenstromen, wat resulteert in een lichte en uitnodigende sfeer. Deze doordachte architectuur creëert een omgeving waarin bewoners zich vrij voelen en kunnen genieten van een heldere, positieve leefomgeving. Aan beide uiteinden van de acht bevinden zich individuele kamers, in totaal 48 eenpersoonskamers van elk 25 m².

Onze focus ligt op het welzijn van semi-valide tot zorgbehoevende ouderen en een warme omgeving voor ouderen met beginnende dementie. We hechten bijzondere waarde aan goede onderlinge communicatie tussen bewoners op deze afdeling.

Afdeling 't Veld

Afdeling 't Veld situeert zich op het gelijkvloers en is gecreëerd om een veilige en comfortabele woonomgeving te bieden aan ouderen met dementie of een zwaarder zorgprofiel. De afdeling omvat twee leefruimtes, de Nachtegaal en de Pelikaan, die met zorg zijn ontworpen om een thuisgevoel te creëren. Verbonden door een wandellus en een rustige binnentuin, biedt deze omgeving een harmonieuze plek voor ouderen om te wonen. Elke leefruimte wordt bemand door een leefmoeder, die bijdraagt aan een huiselijke en ondersteunende sfeer.

Onze doordachte wandellus biedt bewoners de vrijheid om te wandelen zonder angst om te verdwalen. Langs de route bevinden zich comfortabele zitplaatsen voor momenten van rust en ontspanning. Het ontwerp van de wandellus stimuleert niet alleen fysieke activiteit maar prikkelt ook de zintuigen. De glaspartijen bieden een prachtig uitzicht op de straat en de inkom, waardoor de bewoners verbinding maken met de buitenwereld. Natuurlijk licht creëert een positieve sfeer op de afdeling.

De uitgang van deze afdeling is beveiligd met een codeslot, waardoor we extra aandacht schenken aan de veiligheid en het welzijn van onze bewoners.

Met respect voor individuele behoeften en zorgvragen, bieden we hier een op maat gemaakte woonomgeving. We beschikken over 30 eenpersoons kamers van 25m², elk met de nodige voorzieningen voor een aangenaam verblijf. 

Naar top