Belangrijk bericht van het gemeentebestuur

Gepubliceerd op dinsdag 17 maart 2020 9.05 u.
We zijn momenteel brieven aan het bussen voor mensen die geen toegang hebben tot het internet of voor mensen die het nieuws wat minder opvolgen. In deze brief namen we het telefoonnummer van de gemeente op. Hieronder en in bijlage vind je de brief. We danken de vrijwilligers om deze te bussen.

"Beste inwoner,

Sinds vrijdag 13 maart 2020 middernacht zijn er een aantal maatregelen van kracht in ons land. Uitzonderlijke maatregelen waarmee we de verspreiding van het coronavirus willen afremmen en de kwetsbaren in onze samenleving willen beschermen.

Dit lukt ons enkel als iedereen zijn steentje bijdraagt. Daarom vragen we aan iedereen om de volgende afspraken na te leven:

  1. Besteed aandacht aan je persoonlijke hygiëne. Was regelmatig je handen. Geef geen handen of kussen. Raak jouw gezicht zo weinig mogelijk aan.
  2. Beperk het sociaal contact met anderen. Als het niet hoeft, blijf dan binnen of in je eigen tuin. Zelfs ‘vrienden uitnodigen’ laten we beter even zo…
  3. Blijf thuis als je ziek bent, of als je je ziek voelt.
  4. Een mix van verschillende leeftijden moet absoluut worden vermeden. Als het mogelijk is, hou je kinderen thuis.
  5. Hou steeds voldoende afstand van elkaar in alle omstandigheden, ook in de winkel. Een afstand van 1,5 meter is het minimum.
  6. Alle winkels blijven open in de week. In het weekend blijven voedingszaken en apotheken open. Het is dus niet nodig om etenswaren of andere huishoudelijke producten in te slaan. Mensen die problemen hebben om te winkelen, kunnen via de boodschappendienst van de Ploeg geholpen worden.
  7. Het kan verleidelijk zijn om de maatregelen te omzeilen, maar dit is een slecht idee. Op die manier speel je met andermans leven en breng je kwetsbare personen en de zorgsector in gevaar.

Kwetsbare personen, dit zijn onder andere personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen en personen met een verzwakt immuunsysteem (met chemo- of reumabehandeling, …), vragen we heel uitdrukkelijk om uiterst voorzichtig te zijn.

Heb je nog vragen? Surf dan naar onze website www.lichtervelde.be of bel naar de gemeentelijke infolijn op het nummer 051 72 94 44. Als mantelzorger kan je terecht op het nummer: 051 70 84 70.

Laten we samen Corona stoppen! We rekenen op jullie!

Namens het gemeentebestuur
Ria Beeusaert-Pattyn, burgemeester"