Buitenspeeldag

De buitenspeeldag is verplaatst naar 15 mei!

De Buitenspeeldag ontstond in Nederland. De eerste editie vond plaats in 1986, en heette toen de Nationale Straatspeeldag. Straten werden afgesloten voor verkeer om kinderen veilig buiten te laten spelen. Op 10 jaar tijd groeide de belangstelling voor deze dag enorm. Doorheen de jaren ontfermden verschillende organisaties zich over de dag en veranderde de naam naar Buitenspeeldag. Daarnaast riep Nickelodeon in 2004 in de VS ‘Worldwide Day of Play’ in het leven, waarbij ze niets uitzenden op hun zenders om buitenspelen in de kijker te zetten. Sinds de jaren 2000 doen ze hetzelfde voor hun zenders in Duitsland, de Benelux, Griekenland, Polen en Rusland. 

Buitenspeeldag 2024

Team Vrije Tijd van de Lichtervelde bundelt de krachten samen om de kinderen een namiddag vol plezier, sport en spel te geven. Denk aan het meespeeltheater De Werf waar kinderen hun eigen parcours bouwen (wie naar de speelpleinwerking kwam vorige zomer, kon hieraan al eens meedoen), kleuterturnen, kleuterdans, springkasteel, grime, grote bouwblokken, zone voor rollend materiaal, freerunning parcours, een klimtoren. Voor wie het even wat rustiger wil houden, is er de voorleestent. 

Verse pannenkoeken, bananen, een waterbar. 

Voor de ouders is er een bar, waar ze met eigen ogen kunnen zien hoe hun kinderen zich rot amuseren. 

Benieuwd? De Buitenspeeldag vindt plaats op woensdag 15 mei van 13.30 tot 17.00 uur, in het JOC (Boomgaardstraat) en daarbuiten. 

Wat brengen de kinderen mee? Hun goede humeur, kleren die vuil mogen zijn en vooral veel energie! 

Naar top