Corona - recente cijfers

Aantal besmettingen

Er zijn verschillende informatiebronnen om de dagelijkse, wekelijkse besmettingscijfers van de gemeente Lichtervelde op te volgen. Het is niet altijd gelijklopend omdat verschillende databronnen en opnamemomenten geregistreerd worden. We willen als gemeente wel een duidelijk overzicht geven van het aantal besmettingen in onze gemeente en selecteerden de belangrijkste bronnen. 

Via de corona-kennisdatabank van de VUB kan je verschillende gegevens terugvinden rond het aantal (positieve) testen, het aantal hospitalisaties, e.d.

Voor een overzicht van het aantal besmettingen kan je ook het federale dashboard gebruiken. Bij dit dashboard dien je bovenaan rechts de gemeente naar Lichtervelde te veranderen. Deze geeft het aantal besmettingen per dag en in de laatste 14 dagen mee. Er is ook een schema van het aantal besmettingen cumulatief.

Ten slotte kan je hier een overzicht krijgen van het aantal positieve personen per dag en in de laatste 7 dagen. 

Aantal Vaccinaties

Ook omtrent het aantal vaccinaties zijn er verschillende databronnen die geraadpleegd kunnen worden. De verschillende databronnen werken met verschillende gegevens op verschillende momenten. Deze gegevens zijn momenteel nog niet opgedeeld per gemeente (wel per provincie) maar geven toch een goed beeld weer van de vaccinatiecampagne. Meer informatie over deze campagne kan je hier terugvinden. Over het vaccinatiecentrum vind je hier het laatste nieuws.

Via Sciensanso worden verschillende dashboard en grafieken omtrent de vaccinaties ter beschikking gesteld. Ook de Federale Overheid stelt verschillende cijfers ter beschikking in hun COVID-Vaccinatie dashboard. Ten slotte is er ook een vaccinatieteller door de Vlaamse Overheid ter beschikking gesteld. 

Bekijk hier wie op dit moment gevaccineerd wordt.

Leeftijdsgroep Aantal Ingeënt (min. 1 dosis) Percentage
65+'ers 1797 1643 91,43%
18+'ers 7237 2569 35,50%