De Geknipte Kat

Tentoonstelling De Geknipte Kat

'De Geknipte Kat' is een ludieke tentoonstelling. Ze vertelt meer over het zwerfkattenprobleem, hoe de gemeente dit aanpakt en wat men kan doen om te helpen.

Er wordt informatie gegeven over hoe je het beste je kat kan verzorgen en over het belang van sterilisatie, chippen en registratie.

De tentoonstelling is ontstaan in Ieper en doet nu de ronde van Vlaanderen.

Ook Lize Feryn en Aster Nzeyimana, grote kattenvrienden én -kenners, duiken op in de tentoonstelling.

Praktisch

De tentoonstelling loopt van 31 oktober tot en met 20 november in het gemeentehuis te Lichtervelde, Marktplaats 2, te bezoeken tijdens de openingsuren (www.lichtervelde.be).

Wedstrijd op Instagram

Op Instagram loopt tijdens de tentoonstelling een wedstrijd op zoek naar de mooiste foto. Leerlingen van het lager onderwijs posten hun foto met de hashtag #degekniptekatlichtervelde. Wie de meeste likes haalt, wint een cadeaubon ter waarde van 30 euro van AVEVE. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gehouden na afloop van de tentoonstelling.

Voor wie?

Alle leeftijden.

Regelgeving

Wedstrijdreglement De Geknipte Kat

Inleiding

Het gemeentebestuur van Lichtervelde organiseert een wedstrijd n.a.v. de tentoonstelling De Geknipte Kat. De tentoonstelling is een mobiele tentoonstelling gemaakt door het Voorlopig Bewind van het Yper museum in opdracht van de dienst Dierenwelzijn. Lokale besturen kunnen deze gratis lenen.

Art. 1 Duur

De tentoonstelling loopt van 31 oktober 2023 tot 20 november 2023. Deelnemen aan de wedstrijd kan vanaf de start van de tentoonstelling en loopt af op dinsdag 21 november om 11 uur.

Art. 2 Voorwaarden

Deelnemers hebben een minimum leeftijd van 3 jaar en een maximum leeftijd van 12 jaar. De deelnemer woont in Lichtervelde of gaat naar school in Lichtervelde.

Art. 3 Hoe deelnemen

Deelnemen kan door op Instagram een leuke creatieve foto te posten met een kat en daarbij volgende hashtag te vermelden #degekniptekatlichtervelde.

Art. 4 De deelnemer

De deelnemer is de persoon die zichtbaar op de geposte foto is weergegeven. De foto kan gepost worden door iemand anders (vb. ouder) dan de deelnemer.

Art. 5 Winnaar

De winnaar is de foto met de meeste likes op dinsdag 21 november om 11 uur. Als prijs wordt er een cadeaubon voorzien van € 30 van AVEVE. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd een uitgenodigd voor de prijsuitreiking.