Digitale infovergadering: De Mandel bouwt 24 sociale huurwoningen in Stegen Akker

Gepubliceerd op donderdag 2 juli 2020 9.30 u.
De Mandel voorziet een nieuwe verkaveling langs de Tweelindenstraat in Lichtervelde tussen de verkaveling van Matexi en de WVI. In de verkaveling Stegen Akker worden 9 huurwoningen en 15 gestapelde huurwoningen gebouwd.

De nieuwe verkaveling is gelegen bij het nieuwe cultureel centrum, op minder dan 1km afstand van het Kerkplein van Lichtervelde en op 500 meter afstand van het station van Lichtervelde.

Claeys Architectenbureau uit Roeselare is de trotse architect van dit duurzame project. De architect slaagde erin om een aangename leefstraat te ontwikkelen voor jong en oud met plaats voor de zwakke weggebruiker en spelende kinderen.
Op het einde van de speelstraat is een publiek speeltuintje voorzien dat de beleving en het gebruik van de speelstraat verhoogt. Studiebureau Plantec staat in voor ontwerp van de riolerings- , wegenis- en omgevingswerken.

Om een grote, kwalitatieve groenzone te voorzien voor de 3 woonontwikkelingen werkte De Mandel samen met WVI en Matexi en werd gezamenlijk een groot park aangelegd met een Finse looppiste en speeltoestellen. Zowel de nieuwe bewoners als de bestaande buurtbewoners kunnen in deze groene long terecht voor recreatie en natuurbeleving.

De 15 stapelwoningen hebben op het gelijkvloers een woning waar alle woonruimtes op hetzelfde niveau zijn zodat mensen met een beperkte mobiliteit hier hun gading vinden. De woningen op de verdieping delen per twee een trap om de voordeur te bereiken. De bouwhoogte sluit perfect aan op de bestaande en toekomstige entiteiten in de omgeving. De 15 stapelwoningen hebben allen 2 slaapkamers.
De 9 huurwoningen worden ingeplant op het einde van de speelstraat en zijn eveneens voorzien van 2 slaapkamers.
Al deze woningen zijn zeer energiezuinig en voldoen aan de BEN-standaard. Alle wooneenheden beschikken tevens over een ruime fietsenstalling.

Het project en de daarbij horende infrastructuurwerken zullen worden toegelicht tijdens een digitale infovergadering op maandag 6 juli 2020 om 18u. Namens De Mandel nodigen wij u vriendelijk uit op deze digitale infovergadering. U kan zich hiervoor tot vrijdag 3 juli inschrijven op de website www.demandel.be

Voor alle vragen in verband met de voorwaarden voor huur, kunt u bellen naar 051/233.500 of langskomen op de burelen te Roeselare, Groenestraat 224 (na afspraak).

Contact &info

cv De Mandel
Groenestraat 224
8800 Roeselare
Tel : 051/ 23 35 00 – fax : 051/ 23 35 08
www.demandel.be – info@demandel.be