Doe mee aan het bankje!

Gepubliceerd op maandag 1 maart 2021 8 u.
OPENDOEK, de koepel van het amateurtheater, lanceert een oproep om mee te werken aan een zomers en coronaproof theaterproject: HET BANKJE. Hiervoor wordt er gezocht naar acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten (M/V/X).

SCHRIJVERS, STEMACTEURS EN BEELDENDE KUNSTENAARS GEZOCHT

De podcast HET BANKJE brengt theater - zelfs in coronatijd - tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje in een van de deelnemende steden en gemeenten, je scant met je smartphone de QR-code op het bankje en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Om HET BANKJE te realiseren, is OPENDOEK op zoek naar acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars (M/V/X). Geen professionelen, wel liefhebbers die hun hobby met passie beoefenen. Meer dan 80 kunstenaars krijgen de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen.

Vorige zomer werden de verhalen van de eerste editie meer dan 15.000 keer beluisterd in 95 steden en gemeenten, waaronder ook Lichtervelde. Dit jaar zullen ze te beluisteren zijn van 1 juli tot 30 september 2021 in 120 steden en gemeenten!SAMENWERKING TUSSEN VERSCHILLENDE KUNSTDISCIPLINES


Om dit zomerse coronaproof theaterproject - naar een idee van Wim Chielens - te verwezenlijken, brengt OPENDOEK verschillende disciplines uit de amateurkunsten bij elkaar. We werken hiervoor samen met Creatief Schrijven en Kunstwerkt.
De kandidaten worden door een vakjury van bekende schrijvers, beeldende kunstenaars en stemacteurs gescreend en geselecteerd.
 

Meer info via deze link.