Drielindenpad

Het Drielindenpad

Het Drielindenpad is een avontuurlijk pad met verschillende natuurlijke speelelementen in een bosrijke omgeving. Ontdek het natuurlijk overstromingsgebied rond de Drielindenbeek en de aanliggende schapenweide. Het avontuurlijk pad en de wandelroute is geschikt voor alle leeftijden.  

De rust- en picknickbanken en de hoge zitbank van 2,5 meter geven zicht op het mooie landschap. Wandelaars vinden hier een aansluiting tot een wandeling van 3,8 kilometer (https://www.lichtervelde.be/drielindenwandeling)

Voor fietsers is dit de ideale stopplaats langs het vernieuwde fietsnetwerk vanuit Westtoer. De nodige fietsnietjes zijn voorzien. Het speelbos en de natuurlijke speelelementen nodigen kinderen uit tot spelen in de natuur. Avontuur verzekerd!

Dit pad is een realisatie van de gemeente Lichtervelde. De technische dienst stond in voor het ontwerp en de creatie van de speeltoestellen. De provincie West-Vlaanderen en stadlandschap West-Vlaamse hart verleenden hun steun aan dit project. 

Ligging

Het Drielindenpad is bereikbaar via de Bellestraat en de Fonteinestraat. Het is gelegen tussen de fietsknooppunten 15 en 75.

Naar top