Eerste ondergrondse glascontainer

Gepubliceerd op dinsdag 12 juni 2018 14.10 u.
De eerste ondergrondse glasbol is een feit. Onze inwoners kunnen vanaf vandaag hun lege flessen en bokalen in de ondergrondse glasbol in de Boomgaardstraat (naast ingang van de begraafplaats) kwijt. Deze glascontainer vervangt de glasbol in de Hoogwielkestraat.

Je herkent de ondergrondse container aan de twee metalen inwerpzuilen, eentje voor gekleurd en eentje voor transparant (wit) glas. De inwerpzuilen zijn 92 cm hoog, waardoor ze een stuk gebruiksvriendelijker zijn en ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. De inwerpopening wordt afgesloten door een metalen klep die je met je fles of bokaal lichtjes openduwt.

Onder de grond zit een metalen koker van 4m³ waarbij transparant en gekleurd glas van elkaar gescheiden wordt door een wand. Bij de ophaling worden beide vakken apart gelost, waardoor de kleurscheiding net zoals bij bovengrondse containers gegarandeerd blijft.

De ondergrondse container past beter in het straatbeeld, veroorzaakt bovendien minder geluidsoverlast en trekt ze minder sluikstort aan. Deze week starten we, in samenwerking met de MIROM, bovendien met de inzet van een mobiele camera in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten.