Gemeentelijke begraafplaats

Je kan vanaf nu de gemeentelijke begraafplaats online bekijken. Op basis van enkele persoonlijke gegevens zoals de naam, geboortedatum, enz. kan je op het grondplan terugvinden waar een dierbare begraven ligt. Daarnaast wil het project 'Versteende getuigenissen' het aanwezige funerair erfgoed in onder andere onze gemeente inventariseren en ontsluiten. Op de website van versteende getuigenissen vind je meer info over erfgoed op het kerkhof.

Enkele tips

  • De zoekfunctie is niet gevoelig voor hoofdletters, maar wel voor speciale tekens zoals é of è. Als je twijfelt over de exacte schrijfwijze, is het daarom soms interessanter om te zoeken op een deel van de naam (bv. “Demar” voor “Demarré”)
  • In- en uitzoomen kan je met je muiswiel of met de knoppen linksbovenaan in beeld. Met het handje kan je de kaart verslepen. Met het pijltje kan je elk graf in de kaart aanklikken om te zien wie er ligt.
  • Van een aantal van de oudste overledenen is de geboorte- en/of sterfdatum standaard ingevuld op 1/1/1800. Dit betekent dat de exacte datums nog niet teruggevonden werden.
Naar top