Het nieuwe net, hoe zit dat in Lichtervelde?

Jij kent je route van A naar B vanbinnen en vanbuiten. Misschien wandel of fiets je wel naar een station, waar je de trein neemt. Of je neemt de auto tot aan een park-and-ride en springt daar op de bus richting het stadscentrum.

Vanaf 6 januari 2024
kan dat in Lichtervelde nog vlotter. Samen met De Lijn gaan we voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.

Nu vraag je je misschien af: hoe ziet dat nieuwe net er dan uit? Op drukke assen zullen meer bussen rijden. Op plaatsen waar de vraag naar openbaar vervoer minder groot is, kan je rekenen op het ruime aanbod van flexbussen. Dat zijn de vroegere belbussen die je al vanaf 6 december kan reserveren via de Hoppinapp, -website of -centrale (0800 12 2 12).

Natuurlijk is zo’n verandering eng en brengt het onzekerheden met zich mee. Maar net daarom vragen we je om ons te vertrouwen en om écht mee te springen in dat nieuwe net.

Vanaf 15 november 2023 doet De Lijn er alles aan om je te informeren, onder andere via delijn.be/nieuwenet. Maar ook op de lijn-, halte- en gemeentepagina’s op hun website, in hun app en folders én aan de Lijnhaltes vind je meer informatie.
En dan zijn er nog de medewerkers van De Lijn die met veel plezier je vragen beantwoorden in Lijnwinkels of via 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Zo ziet het nieuwe net er uit in Lichtervelde vanaf 6 januari 2024

NIEUW: lijn 75 Roeselare – Hooglede – Gits – Lichtervelde – Torhout

Deze lijn rijdt

  • op weekdagen en zaterdagen om het half uur tussen Roeselare en Gits. Op zondagen gebeurt dat om het uur.
  • tussen Roeselare en Torhout om het uur op weekdagen. In het weekend rijdt deze bus om de twee uur.

Lijnen op maat van leerlingen en werknemers

Onderstaande lijnen rijden vooral in de spits of wanneer het nodig is in functie van de school of werk.

  • 213 Torhout – Zwevezele – Wingene NIEUW
  • 352 Lichtervelde – Kortemark – Zarren – Diksmuide NIEUW

Reserveer de flexbus

Op plaatsen waar er minder openbaar vervoer is of de vraag beperkt, komt er flexvervoer dat je vooraf reserveert via Hoppin. En dat kan in de hele regio Midwest.

 Goed om weten

  • Contacteer de Hoppincentrale via de app, website of 0800 12 2 12.
  • Maak eenmalig een account aan via de app, website of de Hoppincentrale.
  • Op tijd reserveren is belangrijk! Vraag je rit op voorhand aan.
  • Op de flexbus zijn de tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig.
  • Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de meest geschikte oplossing is. Dit kan de flexbus zijn, maar ook (een combinatie van) een vaste lijn of zelfs de trein.

Meer weten? Surf naar www.hoppin.be

Je reis uitstippelen?

Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren helpen ze je daar op weg: met de halte- en lijnpagina’s, de features ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’, maar vergeet ook de  routeplanner niet. Die laatste begeleidt je bij geplande omleidingen. 

Check ook delijn.be/nieuwenet.

Downloads

Naar top