Inspiratie nodig? Verse brochures!

Gepubliceerd op maandag 29 maart 2021 9.01 u.
Op zoek naar enkele leuke ideeën om deze paaspauze in te vullen? Wij bezorgen je wat inspiratie!

Nood aan inspiratie om deze paaspauze in te vullen? Onze brochuredisplay in de inkomhal van het gemeentehuis staat voor jullie klaar met ontspannende ideeën. Je vindt er enkele activiteiten die je met de kids kunt doen, maar ook activiteiten die je lekker op je eentje kan doen ;)!

Een van de voordelen van in Lichtervelde te wonen, is dat je nergens ver weg van bent. Op toeristisch vlak kunnen we dit ook doortrekken. Lichtervelde behoort tot het Brugse Ommeland maar ligt tegelijk ook op de grens met de Leiestreek (bvb. Roeselare) en de Westhoek (bvb. Hooglede). Daar stemmen we graag onze brochuredisplay wat op af! De mensen die graag eens een andere toeristische regio verkennen kunnen dus ook wat inspiratie opdoen bij ons.

De brochures zijn enkel te verkrijgen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Nieuwe items

Magazine Brugse Ommeland 

Omdat we nog steeds massaal naar buiten gaan presenteert het Brugse Ommeland-magazine je graag wandel-inspiratie: de GR 129. Dwars door België, maar bescheiden starten is toegelaten. Van Brugge naar Beernem bijvoorbeeld. Uiteraard zijn er redenen zat om langer te blijven. In het spoor van Arnout Hauben ontdek je hier immers de verdwenen Zwinhavens. Schrijfster Lara Taveirne neemt je daarna mee naar haar Meetkerkse Moeren. En dan zijn er nog die vele degelijke én duurzame adressen. Van shops over kidsproof plekken tot het betere buitenleven. Natuurauteur Sarah Devos serveert ook wat welgekomen trucjes om je kinderen vooruit te krijgen. Ook logeeropties krijg je geserveerd, zowel voor een bende als voor een romantisch weekendje weg. Geniet met volle teugen!

Overzichtskaart Brugse Ommeland - 40 beste plekjes

Het Brugse Ommeland is de enige Vlaamse regio vlakbij zee én op een boogscheut van werelderfgoedstad Brugge. Variatie is er troef. Van Brugge naar de Kust kom je langs het weidse en open polderlandschap met pittoreske dorpjes. Van Brugge naar het binnenland vertoef je in de bosrijke Brugse groene gordel, befaamd om zijn bossen en kastelen. Nog zuidelijker, in 't Tieltse, proef je de landelijke charme. Kortom, genieten in eindeloos groen!

Ontdekkingskaart Landschapspark Bulskampveld

Wist je dat het Landschapspark Bulskampveld het bosrijkste gebied van West- en Oost-Vlaanderen is? Het is maar liefst 90 km² groot en dus dé bestemming bij uitstek voor een dagje ontspannen in het groen! Er zijn kilometers fiets- en wandelpaden om op verkenning te gaan in dit enorme gebied, dat zich uitstrekt over de gemeentes Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Wingene en Aalter.

Verken er zeker de vijf Expeditie Bulskampveld wandellusjes met speelnatuur en spelprikkels onderweg. Klimmen, klauteren en kennis maken met de dieren van het bos: een must voor groot en klein!

Ontdek deze groene long van het Brugse Ommeland en ga op pad met de nieuwe ‘Ontdekkingskaart Landschapspark Bulskampveld’.

Ontdek 101 Leiespots

De Leiestreek blijkt een ideale voedingsbodem voor creatieve ondernemers, doeners en organisatoren. Met hun energie en enthousiasme laten ze overal Leiespots vol inventiviteit oppoppen, in rustige dorpen en bruisende steden. Bij deze 123 creatieve hotspots moet je écht eens geweest zijn! We wijzen je de weg van de ene pop-up zomerbar naar de andere conceptstore vol design-hebbedingen, van dat ene jazzy museumcafé naar die zalige koffiebar en microbrouwerij in één...

Westhoek KD's - Grenzeloos familieplezier

Deze kaart is een overzichtskaart met het familievriendelijke aanbod in de Westhoek.

Het gaat om sportieve en leerrijke én om inspannende en ontspannende activiteiten. De verschillende wandel-, fiets- en speurtochten worden weergegeven. Daarnaast zijn de natuur- en dierenparken, de musea, de bezoekerscentra op de kaart te zien. Ook de evenementen worden vermeld. Dit rijke aanbod, weergegeven in verschillende rubrieken zorgt dus voor grenzeloos familieplezier.