Jeugd Battle

Gepubliceerd op maandag 26 april 2021 15.19 u.
Een stappen-clash alleen voor 18-plussers?! Neen hoor! Beter nog, onze jeugd daagt de volwassenen uit. Wat jullie kunnen, kunnen wij ook!

Al 4 maal konden de volwassenen van Lichtervelde de wisselbeker van de Stappenclash in de wacht slepen.

Hopelijk lukt hen dat dit jaar ook, maar we maken het nóg moeilijker! Kunnen de volwassenen de 16 andere gemeenten verslaan én ook beter doen dan onze actieve, sportieve, niet-stilzittende jeugd?!

Hoe doe je mee met de Jeugd Battle?

- Ga naar de website van 10000-stappen.

- Registreer je (of laat je ouders dat voor je doen). Opgepast! Er is een mailadres nodig dat nog niet geregistreerd is.

- Gelukt? Zoek onze groep (Stappenbattle Jeugd Lichtervelde) en word lid.

Hoe tel je jouw stappen?

- Met een stappenteller.
Bij heel wat gezinnen ligt er ergens in een kast wel een stappenteller stof te verzamelen. Het is tijd om deze boven te halen, de batterij te vervangen en hem iedere ochtend aan je broek te hangen.
Slechts 1 exemplaar, maar veel enthousiaste stappers? Wij lenen er ook uit!
Tijdens de openingsuren kan je terecht aan de balie van het zwembad of het dienstencentrum.

- Met een gezondheidsapp op je smartphone.
De bewegingsdetector in de smartphone registreert jouw bewegingen. Een algoritme in de stappenteller app vertaalt de bewegingen in stappen, afstand en calorieverbruik volgens algemene norm.

- Met een activity tracker.
Meer en meer mensen houden reeds hun dagelijkse beweging met een activity tracker aan de pols. Soms zijn deze gegevens al gekoppeld aan een smartphone.

- Door het invoeren van jouw bewegingstijd.
Wist je dat … 10 minuten fietsen goed is voor 1.500 stappen? Met de 10-minuten-regel voeg je zo een activiteit toe waarbij de stappenteller minder bruikbaar is, zoals bij fietsen, zwemmen en ravotten in de tuin (en je jouw stappenteller niet kwijt wil geraken).

Meer info over Stappenteller apps.

Waar vul je deze stappen in?

- Geen zin om elke dag de app open te zetten of aan de computer te zitten? Hou je stappen dagelijks bij op de folder die je kreeg via school of die je hier kan downloaden. Vergeet niet om je stappen uiteindelijk ook online in te voeren (zie volgende stap).

- Voer je stappen handmatig in op de website. Eens je aangemeld bent, verschijnt er een knop om stappen in te voeren per dag.

- Gebruik je de app op je smartphone, dan kunnen de gegevens in Google Fit en Apple Health automatisch gesynchroniseerd worden. Mits de app regelmatig te openen, komen jouw stappen vanzelf in onze groep terecht.

De app is beschikbaar voor Android en iOS.

- Android

- iOS

Hoe goed zijn we bezig?

Wekelijks plaatsen we op deze website een nieuwsbericht met alle vorderingen. Volg ons ook op facebook voor het meest recente nieuws!