Jongerencoach

Jongeren-WAT?

De jongerencoach is er voor alle jongeren tussen de 12jaar en 25jaar die nood hebben aan een babbel, leuke activiteit en/of ontmoeting. De jongerencoach zet in op ontmoeten, verbinden, sensibiliseren en informeren.

Werking

De werking en activiteiten van de jongerencoach zijn vrijblijvend, laagdrempelig en (voornamelijk) gratis. 

Ontmoeten

De jongerencoach zet in op ontmoeten en verbinden. Ontmoeting met andere jongeren maar ook met de jongerencoach zelf. De werkplek van de jongerencoach bevindt zich centraal in Lichtervelde, namelijk in het JOC De Lichting. De jongeren kunnen daar steeds zonder verplichting of schaamte binnenwandelen voor een praatje.

Ontmoeting tussen de jongeren kan dan weer elke woensdagnamiddag tussen 13u en 18u in het Chillkot. Ook dit is in het JOC De Lichting. In het Chillkot kunnen de jongeren samen komen om iets te drinken, een gezelschapsspel spelen, om te gamen, creatief bezig te zijn,... kortom, alles kan en alles mag in het Chillkot. Iedereen mag zichzelf zijn in het Chillkot! In het Chillkot is gezelligheid troef!

Activiteiten

Op regelmatige tijdstippen en in de vakanties worden er leuke activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn voornamelijk gratis en voor iedereen vanaf 12jaar toegankelijk. Op deze pagina kan je steeds een overzicht vinden van de komende activiteiten. 

Let op: de werking van de jongerencoach is geen opvang. Er kan geen attest verkregen worden op de momenten dat de jongere naar de activiteiten van de jongerencoach gaat. De werking van de jongerencoach is een open werking, dwz dat de jongere kan komen en gaan wanneer ze willen.

Sensibiliseren

Ondanks de vele initiatieven weten jongeren vaak niet waar ze terecht kunnen met hun problemen en vragen. Deze brochure biedt een overzicht van het hulpverlenerslandschap met betrekking tot het mentaal welzijn van kinderen en jongeren.

Neem gerust een kijkje! Brochure Sociale Kaart jongeren

Bevraging jeugd

De jeugd heeft een mening en deze mag gehoord worden. Via onderstaande vragenlijst gaat de jongerencoach graag na wat de noden van de jeugd zijn. Heb jij een idee voor een leuke activiteit? Waar kan de gemeente nog meer op inzetten om tegemoet te komen aan de noden van de jeugd? Zit jij met specifieke vragen of problemen?

Laat het de jongerencoach weten via onderstaande vragenlijst en help Lichtervelde jongerenproof te maken.

https://docs.google.com/forms/d/1rh2wZzyvJm7eJI35PTwYXvRHCbVMff7qPMlDxKM3zOY/edit

Waar kan je de jongerencoach vinden?

  • Bureau: JOC De Lichting (maandag en woensdag 9u-18u, vrijdag 8u-16u30)
  • Chillkot: JOC De Lichting (woensdag 13u-18u)
  • Facebook & instagram & TikTok: Febe Jongerencoach Lichtervelde
  • Gsm: 0487/58.39.03
  • Email: febe.demulder@ocmwlichtervelde.be