Evenementen jumelagecomité

Jaarlijks worden er tal van activiteiten georganiseerd waarbij Lichterveldse verenigingen en verenigingen uit de CCRA hun gezamenlijke hobby beoefenen, hierbij ondersteund door het Lichterveldse jumelagecomité.

Op zaterdag 6 april 2024 werd er een jumelagedag georganiseerd waarbij een 15-tal leden van de CCRA naar Lichtervelde kwamen voor een mooi gevulde dag. In de voormiddag werden ze ontvangen in het gemeentehuis waarna twee nieuwe infoborden werden onthuld. In de namiddag, na een lekkere lunch, kregen de leden van de CCRA een gidsbeurt in Brugge, onder leiding van Kaat Lapere. 

Infoborden De Band en Ouderwijk

De Band

Het kunstwerk De Band (Le Lien), aan de voorkant van het gemeentehuis, werd onthuld in 2002 ter gelegenheid van de heraanleg van de markt. Dit beeld werd gemaakt door leden van Kunstkring Da Vinci: Caroline Belaen, An Desmet, Johanna Lefevere, Anny Roose, Siska Vandenaweele, Ron Deblaere, Danny Lefever en Geert Missinne.

De Band bracht Marie-Claude Pette-Debril, kunstenares en actief lid binnen de vereniging “Des racines et des hommes” op het idee om een weerspiegeling te creëren op het grondgebied van onze jumelagepartner. Het kunstwerk in cortenstaal geeft een cichoreidroger weer, met de fiets aan de hand en een baluchon op de schouder. Daarnaast vind je het silhouet van zijn vrouw, wachtend op zijn terugkeer. Het kunstwerk kreeg plaats voor de Ast, de drogerij, van Vieille Eglise en werd onthuld in 2019 ter gelegenheid van de Cichoreifeesten.

Ouderwijk

Ouderwijk is de Nederlandse naam van Audruicq, de grootste gemeente van de CCRA. Dit is een vereniging van 15 gemeenten, gelegen binnen de driehoek Calais, Gravelines, Saint-Omer in het departement Pas-de-Calais. 

Recreantenfietstocht

Op 7 juli organiseert het jumelagecomité een recreantenfietstocht. Interesse? Meer informatie vind je via recreantenfietstocht

Downloads

Naar top