Margarethafoor

Praktisch

Van 19 tot 28 juli is er de noveen waarbij tal van bedevaarders de Heilige Margareta in Lichtervelde komen vereren.

In het weekend van of na 19 juli wordt op de Marktplaats elk jaar de 'Margrietekermis' gehouden. Valt 19 juli op een zaterdag, dan vindt de kermis dat weekend plaats. Valt 19 juli op een zondag, dan vindt de kermis het eerstvolgende weekend plaats.

Van zaterdag tot dinsdag vind je op de Marktplaats tal van kermiskramen voor jong en oud, open vanaf 16u. Op dinsdag kunnen de kooplustigen kuieren op de avondmarkt.

In 2024 start de Margrietekermis op zaterdag 20 juli om 16.30 uur. 

Openingsuren kermis
Zaterdag 20 juli '24: 16.30 uur
Zondag 21 juli '24: 15.30 uur
Maandag 22 juli '24: 16.30 uur
Dinsdag 23 juli '24: 16.30 uur (+ avondmarkt) 

Margrietekermis, dat is 

botsen met de botsauto's, rondzwieren in de rups, eendjes vangen, in de lucht slingeren met touwtjetrek, op de draaimolen de kwast pakken en er een extra toertje gratis bijkrijgen,
braadworsten of frieten eten, een droogvis en natuurlijk oliebollen,
plezier maken met de mannen van 'Le Extreme Carousel' (op zaterdag, doorlopend van 19.00 tot 21.45 uur - www.stofkruidt.be)
foto's nemen met jouw superhelden (op zaterdag, doorlopend van 19.00 tot 21 uur), doe jij ook jouw superheldenpak aan?

Mogelijke verkeershinder

Van woensdag 17 juli 8.00 uur, tot en met woensdag 24 juli, 12.00 uur

 • In volgende straten is alle verkeer verboden, uitgezonderd wat betreft het plaatselijk verkeer: Potteriestraat, Hoogstraat, Marktstraat.
 • Alle verkeer is verboden op en rond de Marktplaats plus de Torhoutstraat tussen de Marktplaats en de Boomgaardstraat. Parkeren is verboden op:
  • Marktplaats: volledig
  • B. Callewaertlaan, langs de kant van de onpare nummers, tussen het kruispunt met de Torhoutstraat en het kruispunt met de Verbindingsstraat
  • Verbindingsstraat, langs beide zijden, tussen het kruispunt met de B. Callewaertlaan en het kruispunt met de Marktstraat
 • Het bestaande √©√©nrichtingsverkeer wordt tijdelijk opgeheven op de Verbindingsstraat, tussen het kruispunt met de B. Callewaertlaan en het kruispunt met de Marktstraat

Van dinsdag 23 juli 12.00 uur, tot en met woensdag 24 juli, 2.00 uur:

 • Alle verkeer en parkeren is door de avondmarkt verboden op de volgende wegen: Potteriestraat, Hoogstraat,  Marktplaats, Marktstraat, Neerstraat, Kerkplein
 • Alle verkeer en parkeren is in de Verbindingsstraat verboden door de avondmarkt, uitgezonderd wat betreft het plaatselijk verkeer.
 • Het bestaande √©√©nrichtingsverkeer wordt tijdelijk opgeheven in de Pastorijstraat en de Vredestraat.

Van woensdag 17 juli 8.00, tot en met woensdag 24 juli, 12.00 uur:

 • Het verkeer wordt omgelegd als volgt:
  • Het verkeer komende uit de richting Zwevezele met bestemming station wordt omgelegd via de Koolskampstraat, Astridlaan en Statiestraat.
  • Het verkeer komende uit de richting station met bestemming Zwevezele wordt omgelegd via de Statiestraat, Astridlaan en Koolskampstraat.
Naar top