Nationale Veiligheidsraad 24 april 2020

Gepubliceerd op zondag 26 april 2020 8.45 u.
De Nationale Veiligheidsraad heeft gisteren, vrijdag 24 april, overlegd over een strategie om de huidige coronamaatregelen geleidelijk te versoepelen. De eerste fase start op 4 mei, met de versoepeling van enkele maatregelen.

Elke fase wordt gemonitord. Als de versoepeling van de maatregelen voor te veel nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames zorgt, is het niet uitgesloten dat er een stap teruggezet moet worden of een bepaalde fase in de tijd wordt uitgesteld.

Lees het volledige persbericht.

Scholen herstarten lessen op school vanaf 18 mei, pilootfase op 15 mei

Het Vlaamse onderwijsveld diende eerder deze week een voorstel in voor een gecontroleerde en gefaseerde heropening van de scholen vanaf 15 mei, mits de heropstart in andere sectoren goed verloopt.

De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de minister-presidenten, maakt dat scenario mogelijk en heeft beslist dat de lessen op school kunnen herstarten vanaf maandag 18 mei. Vanaf vrijdag 15 mei kunnen scholen de deuren openen voor een pilootfase. Zo kan er tijdens het weekend waar nodig worden bijgestuurd.

Veiligheid van leerlingen en personeel staat voorop bij een heropstart. Niet alle leerlingen kunnen meteen terug naar school, en ook niet voltijds. De beslissingen van de Veiligheidsraad worden zo snel mogelijk verwerkt in het reeds opgestelde draaiboek met maatregelen en richtlijnen voor de heropstart van scholen.

Lees het volledige bericht op de website van het departement Onderwijs en Vorming