Nieuwe Gemeente- & Stadsmonitor: Nieuwe burgerbevraging

Gepubliceerd op woensdag 18 maart 2020 1 u.
Nieuwe Gemeente- & Stadsmonitor voor én door lokale besturen in de maak! Nieuwe burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor in elke Vlaamse gemeente op komst!

Het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid biedt verschillende lokale beleidsmonitoren aan om het beleid voor te bereiden en te ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. De Gemeente- & Stadsmonitor bevat meer dan 200 cijferreeksen, die de staat van elke Vlaamse gemeente beschrijven. De resultaten kan je opvragen voor jouw gemeente én je kan je vergelijken met andere gemeenten!

Voor de Vlaamse overheid telt jouw mening over jouw gemeente of stad!

Een 100-tal cijfers komen uit de bevraging Gemeente- & Stadsmonitor die we driejaarlijks uitvoeren. Ben je tevreden over jouw buurt? Kan je veilig fietsen in jouw gemeente of stad? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen in jouw gemeente of stad? Van woensdag 25 maart tot midden juni 2020 zal de Vlaamse overheid opnieuw een representatief deel van de inwoners van 17 tot 85 jaar uit elke Vlaamse gemeente bevragen.

Het is de enige betrouwbare survey die in elke Vlaamse gemeente op wetenschappelijke wijze wordt georganiseerd door het Agentschap Binnenlands Bestuur in samenwerking met Statistiek Vlaanderen.

Meer informatie over deze burgerbevraging vind je op de site van de Vlaamse Overheid.