10.000-stappen-clash

Gepubliceerd op maandag 10 april 2023 14.53 u.
Doe mee aan de 10.000-stappenclash in Midden-West-Vlaanderen Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10.000 stappen per dag (8.000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich.

Haal het competitiebeest in jezelf naar boven

In mei 2023 strijdt Lichtervelde opnieuw mee in de regionale 10.000-stappenclash van Logo Midden-West-Vlaanderen. We gaan de strijd aan tegen 15 andere gemeenten: Ardooie, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren en Zonnebeke. De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zet in verhouding tot zijn totaal aantal volwassen inwoners, is de grote winnaar. Die gemeente of stad wint voor een jaar lang de wisselbeker én een beweegvriendelijk 'surprise'-cadeau ter waarde van € 250.

De wereld ligt aan je voeten

Beweeg elke dag en geef jezelf het mooiste cadeau: een goede gezondheid. Je hebt minder kans op kanker, dementie, diabetes en overgewicht, en je voelt je ook beter in je vel en slaapt beter. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, minder vervuiling en lawaai van auto’s én een leefbare buurt.

Stap je Lichtervelde mee naar de overwinning?

Zet in mei je beste beentje voor!

Nam je vorig jaar al deel? Dan hoef je enkel je gezette stappen te registreren in mei op www.10000stappen.be.

Is het je eerste deelname? - Registreer je gratis op www.10000stappen.be.

- Sluit je aan bij de groep ‘Lichtervelde’.

- Geef elke dag je stappen in.

Elke week krijg je hier een update van de tussenstand. Ook op www.logomiddenwvl.be/stappenclash en op onze facebookpagina kan je alles volgen.

Tel je stappen met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. Meer info hierover vind je op www.10000stappen.be.
Wil je een stappenteller uitlenen? Ga langs bij onze sportdienst. Meer info: Sportdienst Lichtervelde; Zandstraat 15, 8810 Lichtervelde; 051/610475; sport@lichtervelde.be. (€10,00 borg, zolang de voorraad strekt)

Beweegvriendelijke buurt 

Als Gezonde Gemeente engageerden we ons om vier jaar lang werk te maken van meer beweegvriendelijke buurten in onze gemeente en het voor jou als inwoner zo eenvoudig mogelijk te maken om meer te bewegen in je dagelijks leven.

Met stappensignalisatiepijlen en uitnodigende boodschappen in het straatbeeld, geven we je alvast een push om je verplaatsingen te voet of met de fiets te maken. Je ziet ‘t: in 1, 2, 3 heb je een heleboel stappen extra op je teller. Dit jaar lanceren we ook een gloednieuwe beweegroute in onze gemeente: De Klavertjeswandeling.

De 10.000-stappenclash in Midden-West-Vlaanderen is een initiatief van Logo Midden-West-Vlaanderen.