10.000-stappen-clash

Gepubliceerd op dinsdag 26 april 2022 14.53 u.
Wil jij super graag Lichtervelde naar de overwinning stappen? Maar heb je nog nooit van de 'stappen-clash' gehoord?

Wat is die stappen-clash?

13 gemeenten uit de regio van Logo Midden-West-Vlaanderen gaan in mei 2022 opnieuw de strijd aan tegen elkaar in een stappenclash. De winnende gemeente is de gemeente die in totaal de meeste stappen zette (berekening t.o.v. totaal aantal volwassen inwoners). Elke week wordt de tussenstand gedeeld op www.logomiddenwvl.be/stappenclash.

Deelnemende gemeenten: Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren en Zonnebeke.

Het doel is om als gemeente – in verhouding tot het aantal 18-plussers in de gemeente – de meeste stappen te zetten. Stappen worden bijgehouden via www.10000stappen.be. De winnaar krijgt van Logo Midden-West-Vlaanderen de wisselbeker en een beweegvriendelijk ‘surprise’-cadeau ter waarde van max. 300 euro. 

Waarom stappen?

Stappen is goed voor je gezondheid. Want je hoeft niet intensief te gaan sporten om je gezondheid te verbeteren. Streef elke dag naar 10.000 stappen en blijf fit en gezond. Elke dag bewegen geeft je energie, boost jouw mentaal welzijn, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht, diabetes en verschillende kankers. Precies wat we kunnen gebruiken in deze bizarre tijden. 
 
Bovendien kost stappen ons niets en kan je het overal: thuis, op het werk, tijdens je verplaatsingen en in je vrije tijd. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder, ga lunchwandelen, tuinier … Elke stap telt!

Meer info op: https://www.lichtervelde.be/10000-stappen-clash