Geocache

Gepubliceerd op dinsdag 11 april 2023 20.20 u.
Wil je graag de klavertjeswandeling ontdekken, maar krijg je de kinderen moeilijk mee? Of hou je zelf van wat afwisseling?

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht op basis van GPS-coördinaten waar de digitale en de echte wereld elkaar tegenkomen. Via de coördinaten en je smartphone (of GPS) ga je aan de slag. Wat je precies zoekt, is steeds een raadsel en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.

Sta je open voor een uitdaging of een beetje 'strijd' onder vrienden? Via onderstaande eenvoudige stappen kan je alvast kennismaken met deze schattenjacht.

  • Installeer de gratis geocaching opp via 'Google Play' of in de 'App Store'.
  • Maak éénmalig een account aan (om al je vondsten te kunnen registeren), log in en start je zoektocht!

Via de zoektool van de app kan je via de naam van de gemeente alle locaties van de caches zien waarnaar je kunt zoeken in Lichtervelde.

We zorgden ervoor dat je op iedere wandellus van de Klavertjeswandeling minstens één cache kan vinden. De 'traditionele caches' (groene kleur in de app) zijn ideaal voor beginnende speurders. Weet dat je soms iets zoekt ter grootte van een filmrolletje (ja, dat bestaat nog...) maar het kan ook een magnetische cache zijn van slechts een vingertop groot (is dit al een tip?).

In elke cache vind je een logboekje waar je dan je naam kan opschrijven als bewijs dat jij deze cache hebt gevonden. 
Goed om weten: soms zijn de caches goed verstopt en is enig speurwerk onvermijdelijk. Voor de gevorderden zit er ook een multi-cache op een wandellus (oranje kleur in de app).

Kan je de cache niet vinden? Via de app is het altijd mogelijk op een tip te vragen aan de plaatser van de schat waardoor je zelf weer verder kan.

Zin in de uitdaging? Succes!