POP-UP ingevuld!

Gepubliceerd op  woensdag 27 dec 2023 om 14:56 uur
Reeds enkele maanden betrekt Max&Lou een pop-uppand aan het station.

Sinds eind augustus werd het pop-uppand in de Statieplaats ingevuld voor minstens één jaar.

Ine, oprichtster van het bedrijf Max&Lou vertelt.

Waarvoor kunnen mensen en kinderen bij jou terecht?

De mensen kunnen bij mij terecht voor lessen, workshops, kampen die te maken hebben met naaien. Zowel volwassenen als kinderen kunnen aansluiten. Daarnaast mogen mensen ook bij mij aankloppen voor het maken van feestkledij op maat en voor retouches.

Hoe / waarom heb je ooit gestart met Max&Lou?

Ik werkte al 13 jaar voor hetzelfde bedrijf als patroonmaakster. Ik vond geen uitdaging genoeg in deze job omdat die nogal technisch is en ik ben een creatief persoon. Dus ging ik op zoek naar een leuke bezigheid om na mijn uren te doen, iets wat ik kon combineren met die job. Zo kwam ik op het idee om communiekledij te maken. Ik startte in bijberoep en waagde de sprong. Onze garage werd verbouwd en ik ging al snel workshops geven en kampen voor de kinderen tijdens de vakantie.

Na een jaar werd duidelijk dat de garage te klein was en we op zoek moesten gaan naar een grotere ruimte. In 2020 verhuisden we naar een groter atelier in Torhout. Een grotere ruimte bood meer mogelijkheden en zo startten de wekelijkse naailessen voor volwassenen. Ik gaf meer kampen en combineerde dit met het maken van communiekledij, wat retouches hier en daar en met mijn job in het productiebedrijf.

In 2021 sprong ik nog eens en ging ik van bijberoep naar hoofdberoep. Doen wat je graag doet, voelt niet als werken. Het geeft je veel voldoening. Ik ben heel dankbaar voor alle kansen die op mijn pad kwamen en waar ik soms hard moest voor vechten. In 2022 gingen mijn ex-man en ik elk onze eigen weg en verkochten we de woning waardoor ik op zoek ging naar het nieuwe plaats om de lessen en de kampen te organiseren. Zo kwam ik dus via via in Lichtervelde terecht.

Je hebt nu je eigen ruimte in Lichtervelde, dankzij het nieuwe pop-up reglement. Wat vind je van het concept van de pop-up?

Dankzij het pop-up systeem kon ik het pand aan het station huren. Het is fijn om je hier welkom te voelen en te zien dat de gemeente veel doet voor de Lichterveldse economie. Het geeft mij een extra boost om hier opnieuw te starten.

Meer info over het pop-upreglement vind je via deze link:  

Naar top