Premies verbouwen en renoveren

Gaat u uw woning verbouwen of renoveren ? Dan komt u misschien in aanmerking voor één of meerdere premies of financiële voordelen.

Voor wie?

U kan onder meer premies aanvragen voor volgende werken:

Energiebesparende maatregelen (Fluvius)

  • Isolatie (dak, zolder, vloer, kelder muur, ...)
  • Hoogrendementsglas
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Condensatieketel (voor beschermde afnemers)

Vraag online uw premie aan bij Fluvius

Wie investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen, kan in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus.

Particulieren kunnen bij de WVI een voordelige energielening tot 10.000 euro aanvragen met een vaste rentevoet van slechts 2%. Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van 5 jaar. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u ook renteloos lenen. Als u gaat verbouwen of renoveren kan je natuurlijk veel besparen op je energiefactuur. Voor meer informatie over hoeveel je energieverbruik kan dalen met het uitvoeren van renovaties, kan je terecht op de website van Callmepower.

Water en riolering (Fluvius)

  • Gescheiden afvoersysteem
  • Hemelwaterput (regenwater)
  • Infiltratievoorziening

Vraag online uw premie aan bij Fluvius

Renovatiewerken

Aanpassingswerken voor ouderen

De Vlaamse aanpassingspremie is een premie voor 65-plussers die hun woning in het Vlaamse Gewest willen aanpassen aan de noden van het ouder worden. U kunt de premie krijgen als u bv. technische hulpmiddelen installeert of verbouwingen doet om uw woning toegankelijker te maken.

Voorwaarden

Een overzicht van alle premies en de bijhorende voorwaarden in Lichtervelde vindt u onderaan deze pagina in bijlage.

Procedure

Voor alle vragen hierover kan u steeds terecht bij de woondienst regio Roeselare. U vindt hen elke dinsdag van 13 tot 16.30 uur of op afspraak in het Sociaal Huis Lichtervelde.

Wat meebrengen

Kom gerust langs met uw offertes en facturen. De woondienst verkent samen met u welke premies aangevraagd kunnen worden.

Meer info

Voor verdere en steeds actuele informatie¬†over premies, subsidies en andere financiële voordelen kan u terecht op deze websites: