Proefopstelling Torhoutstraat

Gepubliceerd op vrijdag 23 juni 2023 13.54 u.
De verkeerssituatie aan het gemeentehuis verandert (tijdelijk). Dit gaat om een proefopstelling. Ontdek hier meer info!

!LET OP!

De eerste week van juli zal het eerste deel van de Torhoutstraat volledig afgesloten zijn voor doorgaand verkeer - ook voor zwakke weggebruikers, wegens afbraakwerken van een woning. 

Het inrijden van de Torhoutstraat vanaf de Marktplaats en vanuit de Hoogstraat is gekend als verkeersonveilig. Dit komt door de korte bocht en de vernauwing naast het gemeentehuis. Hierdoor is de verkeerssituatie onoverzichtelijk, wat kan leiden tot conflictsituaties met zwakke weggebruikers en in het slechtste geval een verkeersongeval. 

Het schepencollege besloot tijdens de zitting van 19 juni 2023 om het eerste deel van de Torhoutstraat, tussen de Marktplaats en de Boomgaardstraat, d.m.v. het opzetten van een proefopstelling, tijdelijk af te sluiten voor het gemotoriseerd verkeer. Enkel zwakke weggebruikers (voetgangers, fietsers …) mogen nog gebruik maken van de doorgang naast het gemeentehuis. 

De in- en uitgang naar de parking op de markt blijft ongewijzigd.

Verandering vraagt tijd, inspanning, vaak wat spanning, soms wat zweet en vooral een vleugje geduld. Alle handelaren op en rond de markt, de Astridlaan, de Marktstraat en de Burgemeester Callewaertlaan blijven even goed bereikbaar. Er worden zo weinig mogelijk wijzigingen aangebracht. Het gemotoriseerd verkeer dient slechts een kleine omweg te maken.

Deze proefperiode start op 3 juli en eindigt op 30 september. Daarna wordt een grondige evaluatie uitgevoerd door de betrokken diensten. Ook jij als inwoner kan jouw ervaringen en suggesties tijdens deze periode doorgeven via dit formulier of via mobiliteit@lichtervelde.be.

Bedankt voor jouw begrip en medewerking.