Publieke raadpleging Ventilus

Gepubliceerd op maandag 29 april 2019 9 u.
De Vlaamse Regering keurde op 29/03/2019 de start-en procesnota van Ventilus goed. Met dat project kan Elia het elektrische hoogspanningsnet in West-Vlaanderen versterken en klaarmaken voor de toekomst. Ventilus transporteert hernieuwbare energie vanop zee en land naar verbruikers.

De publieke raadpleging loopt van 29 april tot en met 27 juni. Tijdens die periode kan iedereen suggesties of opmerkingen geven op de start- en procesnota.

De Vlaamse Overheid en Elia willen de inwoners maximaal betrekken bij het onderzoek naar de mogelijke trajecten van Ventilus. Die verschillende scenario's kan je bekijken tijdens één van de infomarkten.

De infomarkt in Lichtervelde gaat door op 4 juni 2019 van 16 tot 20u in OC De Schouw

De startnota en procesnota liggen in Lichtervelde ter inzage in het gemeentehuis (bij de dienst Omgeving) en in LDC De Ploeg. 

De startnota en procesnota kan je ook downloaden via de websites van Omgeving Vlaanderen en Ventilus 

Inspraakreacties kunnen worden ingediend via de website van Omgeving Vlaanderen. Reageren kan ook per brief gericht aan alle plaatsen waar de nota's ter inzage liggen of lever daar jouw reactie af tegen ontvangstbewijs.

Alle plaatsen waar de nota's ter inzage liggen:

  • De gemeentehuizen van Ardooie, Avelgem, Blankenberge, Bredene, Deerlijk, De Haan, Harelbeke, Izegem, Ingelmunster, Jabbeke, Lendelede, Lichtervelde, Meulebeke, Oostende, Oostkamp, Pittem, Roeselare, Torhout, Wingene, Zedelgem, Zuienkerke en Zwevegem.
  • Brugge: huis van de Bruggeling.
  • Waregem: Stadswinkel.
  • Oudenburg: Cultuurcomplex ipso facto.
  • Brussel: Departement Omgeving.