Recreantenfietstocht

Het jumelagecomité van de gemeente Lichtervelde heeft samen met onze regiopartner CCRA (Communauté Communes de région D'Audruicq) een 'Recreantenfietstocht' uitgewerkt voor elk geïnteresseerde bewoner van Lichtervelde, in Recques-sur-Hem. We fietsen op eigen ritme, met een stadsfiets of elektrische fiets. Wens je deel te nemen met de koersfiets, geen probleem. Er zijn diverse afstanden. Het bijzonderste is dat iedereen op eigen tempo kan fietsen, genieten van de regio, het gezelschap en het bourgondisch gebeuren na de sportieve inspanning. 

Het fietsen vindt plaats in de voormiddag. Na het fietsen is er voldoende tijd om samen te tafelen (aperitief, maaltijd, twee drankjes, dessert). Na de maaltijd keren we terug naar Lichtervelde.

Praktisch

Er kan 20, 30, 45, 70 of 90 kilometer gefietst worden. 

De routes 20 en 30 kilometer worden in groep en met begeleiding gefietst.

De routes 45 - 70 en 90 kilometer zijn bewegwijzerd (ook via GPS op fietscomputer). 

De 70 en 90 kilometer is voor wielertoeristen. 

Deelnemers staan in voor eigen vervoer en vervoer van de fietsen (er is een mogelijkheid om een fiets te gebruiken van de CCRA, maar dit aantal is beperkt. Wil je hierop ingaan? Vermeld dit dan op het inschrijvingsformulier en we houden je op de hoogte als er nog een fiets beschikbaar is).  

Wanneer?

Deze fietstocht vindt plaats op zondag 7 juli 2024. 

Waar?

Vertrek om 8.00 uur aan de carpoolparking (Koolskampstraat). Wie zelf rijdt, wordt verwacht om 9.30 uur ter plaatse. 

Prijs?

Prijs: 25 euro per persoon: verzekering, lunch, drank en koffie inbegrepen. 

Hoe inschrijven?

Wie graag wil meefietsen, kan zich inschrijven via het digitaal formulier, de inschrijvingen worden afgesloten op 30 juni. 

Na inschrijving ontvang je een bevestiging met het rekeningnummer en het adres ter plaatse. 

Naar top