Start werken Olmenlaan

Gepubliceerd op dinsdag 24 april 2018 15.05 u.
Vandaag werd het startschot gegeven voor de aanleg van de nieuwe woonzone aan de Olmenlaan. Hierbij creëren we samen met de WVI bijkomende woonruimte voor 27 gezinnen vlakbij het centrum van Lichtervelde.

Half mei starten de infrastructuurwerken en de wegen- en rioleringswerken. In september starten dan de werken voor de nutsleidingen. Eenmaal die voltooid, kan in oktober verdergegaan worden met de aanleg van de parkzone. In deze parkzone wordt een waterbufferbekken voorzien en ook een Finse piste en een speeltuin. 

Als de werken voorspoedig verlopen, hoopt WVI te starten met de verkoop van de 27 betaalbare vrije kavels in het voorjaar van 2019 (15 kavels voor open bebouwing; 12 kavels voor halfopen bebouwing). Het is de bedoeling startende alleenstaanden, gezinnen met één inkomen of tweeverdieners de kans te geven een betaalbaar stuk grond aan te kopen en met eigen aannemer en eigen architect te bouwen. Geïnteresseerde kopers kunnen zich aanmelden bij de WVI via wonen@wvi.be of 050 36 71 71