Verhuis AZ Delta naar nieuwe campus Rumbeke

Gepubliceerd op vrijdag 5 juni 2020 16 u.
De verhuis van de campussen in Roeselare naar de nieuwe campus in Rumbeke in de Deltalaan 1 in Roeselare, komt stilaan op kruissnelheid.

Planning

Op donderdag 4 en vrijdag 5 juni verhuizen de raadplegingen van campus Wilgenstraat naar de nieuwe campus, zodat de raadplegingen er kunnen starten op maandag 8 juni. Ook de dialyse gaat van start in de nieuwe afdeling op maandag 8 juni. Op dinsdag 9 juni gaat de spoed open op campus Rumbeke om 6 uur. Dat betekent dat vanaf dan de spoed op campus Wilgenstraat gesloten is.

Op dinsdag 9 en woensdag 10 juni worden de patiënten verhuisd van campus Wilgenstraat naar Rumbeke. Campus Wilgenstraat gaat dan ook dicht.

Op maandag 15 juni is het de beurt aan campus Brugsesteenweg. De diensten gynaecologie en kinderziekten nemen dan hun intrek in Rumbeke en vanaf dinsdag 16 juni zijn de raadplegingen dan ook in Rumbeke.

Op dinsdag 16 juni ten slotte verhuizen de afdelingen geriatrie, psychiatrie en palliatieve zorg van campus Westlaan naar campus Rumbeke. Vanaf woensdag 17 juni kunnen patiënten dan naar de raadplegingen geriatrie en psychiatrie komen in Rumbeke. Dan wordt de campus Westlaan gesloten.

In het kader van de coronamaatregelen, nemen we alle voorzorgen om de verhuis in alle veiligheid te laten verlopen.

Ziekenwagens en mobiele patiëntenkamers

Op de 4 verhuisdagen worden zowat 500 patiënten overgebracht. Per dag worden er 12 ziekenwagens ingezet. De ziekenwagens rijden om de 5 minuten in principe. Daarnaast zijn er 4 mobiele patiëntenkamers beschikbaar. De mobiele patiëntenkamers in de omgebouwde vrachtwagens zijn volledig ingericht als een patiëntenkamer. Per rit kunnen maximum 4 patiënten overgebracht worden. Voor intensieve zorg kunnen maar 2 patiënten tegelijk mee. De verhuizing kost de patiënt uiteraard niets.

Begeleiding

De patiënten worden in alle comfort en veiligheid overgebracht naar de nieuwe afdeling, na toestemming van een arts, en onder begeleiding door een verpleegkundige. Voor kritieke patiënten, wordt de patiënt in de mobiele patiëntenkamer, begeleid door een arts en een verpleegkundige. De rit naar campus Rumbeke duurt ongeveer 15 minuten.
De hele operatie wordt gesuperviseerd door een centrale co√∂rdinatiecel met onder meer ook het Rode Kruis en de politie van Roeselare. Familie of vrienden kunnen, als gevolg van deze maatregelen, niet met de patiënt mee in de ziekenwagen Voor het overbrengen van kinderen, kan 1 ouder het kind vergezellen.

Bezoek

Zodra de patiënt is aangekomen op de nieuwe kamer in Rumbeke, wordt een sms verstuurd naar een familielid of vertrouwenspersoon die door de patiënt is aangewezen. Ook in campus Rumbeke blijven tot nader order dezelfde richtlijnen voor bezoek gelden en ook alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Praktisch

De campus Rumbeke ligt aan de Deltalaan 1 in Roeselare.

Meer informatie vind je hier.