Vernieuwen fietssuggestiestroken Statiestraat

Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2017 17.12 u.
UPDATE: De handelszaken blijven bereikbaar! - Enkele jaren terug werden fietssuggestiestroken geschilderd langs de Statiestraat. Als gevolg van slijtage zijn deze bijna niet meer zichtbaar. Om de veiligheid van de fietsers te verhogen zal het Agentschap Wegen en verkeer de stroken vernieuwen.

Wat zal het werk inhouden

De bestaande beschildering wordt eerst volledig nat verwijderd. Na opdroging tekenen ze het denkbeeldig fietstracé opnieuw uit langs beide kanten van de rijbaan en brengen ze een nieuwe thermoplastische markering aan. Deze zijn meer slijtvast.

Concreet

De werken vinden plaats langs de Statiestraat vanaf de Middenstraat tot aan het rond punt ter hoogte van de Stegelstraat en vervolgens ook op het wegdek van de spoorwegtunnel. Ze verwijderen de bestaande beschildering op vrijdag 18 augustus en plaatsen de nieuwe markeringen op maandag 21 augustus. In optimale omstandigheden kan de klus geklaard worden in 1 dag, bij slecht weer werken ze verder op dinsdag 22 augustus.

Hinder

Op vrijdag 18 augustus zal er kleine hinder zijn, maar blijft normaal verkeer mogelijk.

Vanaf maandagmorgen 21 augustus omstreeks 6 uur wordt de Statiestraat volledig afgesloten voor alle verkeer vanaf de Middenstraat tot aan het rond punt met de Stegelstraat. In de loop van de dag wordt ook de spoorwegtunnel afgesloten. Om schade te voorkomen aan de pas aangebrachte markeringen zullen enkel voetgangers de straat door mogen, alsook fietsers met de fiets aan de hand op het voetpad.

Tijdens de werken is het gebruik van opritten aan woningen of handelspanden onmogelijk. Denk er aan om uw voertuig op zondagavond of maandag voor 6 uur ’s morgens buiten de werkzone te plaatsen.

De bushalte aan het WZC zal tijdelijk buiten gebruik zijn. De bussen van de Lijn route 73 – Lichtervelde/Tielt worden omgeleid via de B. Callewaertlaan.

Handelszaken bereikbaar

  • Bakkerij Alliet blijft open tijdens de werken en is te voet of met de fiets aan de hand bereikbaar via de voetpaden. De wagen kan je dichtbij parkeren in de Stegelstraat en Statieplaats of op de parking van de Action via de Tweelindenstraat.
  • Slagerij Hans, de Post en het WZC zijn bereikbaar via de Dokter Roelenslaan. Voetgangers kunnen de weg dwarsen.
  • De Lidl is bereikbaar via de B. Callewaertlaan.
  • Het Esso-station, de Action-winkel, het slachthuis en de Site Vancoillie (Tordale) zijn bereikbaar via de Tweelindenstraat.

Verkeer

Het verkeer op de rotonde aan de Stegelstraat blijft toegelaten en kan doorstromen naar de Ketelbuiserstraat en de Statieplaats. Op de Statiestraat wordt het verkeer (onder de 3.5 ton) omgeleid via de Middenstraat en de B. Callewaertlaan. Het zwaar vervoer wordt afgeleid naar de Ringlaan.