Week van de korte keten

Week van de Korte Keten 2024

Tijdens de Week van de Korte Keten van 18 tot 26 mei 2024 zetten we de korte keten in de kijker. 

Wat is de Korte Keten?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

Kapellekesroute


De ‘Korte Keten en Kapellekes’-fietsroute is een initiatief van het Lichtervelds Economisch Forum (LEF), de Landbouwraad samen met de gemeente en provincie West-Vlaanderen. Tijdens de Week van de Korte Keten, dat elk jaar midden in de maand mei valt, passeer je via de uitgestippelde Kapellekesroute van 32 km langs de Korte Keten-handelaars van onze gemeente.

Receptenboekje

Dit jaar voegen we hier een leuk receptenboekje toe waarbij de topproducten van de handelaren uitgelicht worden in een receptje. Je vindt de boekjes tijdens die week bij de deelnemende handelaren.

Deelnemers Week van de Korte Keten

Maar liefst zes van de acht deelnemende lokale handelaren dragen het label “100% West-Vlaams”: De Bossneppe, Cool & Co, Damplashoeve, Hoevewinkel De Veldbloem, Hoeveslagerij Het Merelhof en Groenten en Fruit Van Houcke. Grondig Anders en Groenten en Fruit Joost & Carine nemen ook deel aan de Week van de Korte Keten en vind je dus langs de Kapellekesroute.

Win geschenk t.w.v. € 25

Aan deze week is ook altijd een tombola verbonden waarbij acht cadeaus t.w.v. € 25 van de deelnemende handelaars verloot worden. Per aankoop bij een deelnemende handelaar krijg je een invulstrookje. Dit strookje deponeer je in de gele brievenbus aan het gemeentehuis. Deponeren kan tot woensdag 29 mei 2024. De trekking volgt op vrijdag 1 juni 2024. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 5 juni om 19u in het gemeentehuis.

Bij de ‘100% West-Vlaams’ leden worden extra per aankoop stickers uitgedeeld voor je stickerkaart waarmee je kans maakt op mooie prijzen die aangeboden worden door de provincie West-Vlaanderen.

Naar top