Werken nutsleidingen Brugsebaan en Roeselarebaan

Gepubliceerd op donderdag 22 november 2018 15 u.
Op 27/11/2018 beginnen de werken aan de nutsleidingen in de Brugsebaan en Roeselarebaan. Verder in het artikel kan u meer info vinden over de omleidingen.

Werken Brugsebaan – Roeselarebaan


Het Vlaams Gewest en Aquafin plannen werken aan de Brugsebaan en de Roeselarebaan. De rotonde aan de kruising wordt vervangen door verkeerslichten en rioleringswerken (aanbrengen van een gescheiden stelsel) zullen uitgevoerd worden. Die werken starten in maart-april en zullen in diverse fases uitgevoerd worden.
Voorafgaand aan deze werken worden de nutsleidingen verlegd en/of vernieuwd waar nodig.

Op 27/11/2018 zullen de werken aan de nutsleidingen van start gaan. Hierdoor zal het fietspad niet beschikbaar zijn. De voorziene omleiding voor fietsers gaat via de Hazelstraat en de Bollestraat om zo in de Kortemarkstraat uit te komen (zie kaart). Op een bepaald moment zal ook het doodlopend stuk Kortemarkstraat tijdelijk ingeschakeld worden voor het fietsverkeer. De signalisatie wordt aangebracht op 26/11/18.

Op 3/12/2018 gaat de verdere fase van de werken in en zal het zwaar verkeer (+5ton) met bestemming Kortemarkstraat volgende omleiding moeten volgen: Via Ringlaan naar Bollestraat om zo in de Kortemarkstraat uit te komen (zie kaart). Zwaar verkeer komende van de Kortemarkstraat zal de normale route kunnen volgen om via de kruiskalsijde richting Torhout of Roeselare te rijden. Voor meer info kan u mailen naar ilka.parmentier@mow.vlaanderen.be .