Zomerzoektocht 'Erfgoed van BIE oes'

Gepubliceerd op maandag 8 juni 2020 16 u.
Met de coronazomer in aantocht verandert ‘blijf in uw kot’ voor velen onder ons naar ‘blijf in uw land’. Vooral aan zee en in de Ardennen zal het over de koppen lopen worden. Maar al eens gedacht om op verkenning te gaan in eigen streek?

De BIE-regio (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden) kent heel wat verborgen erfgoedpareltjes die je anders achteloos voorbij wandelt of fietst: gebouwen met een verhaal, verrassende landschappen, erfgoedsites waar tradities verder leven…

De BIE collega’s sloegen de smetvrije handen in elkaar en verwerkten ze in een zomerzoektocht met wekelijks een nieuwe zoekopdracht, veertien weken lang (tussen 15 juni en 20 september).

Wedstrijd

Wie of wat ben ik en waar te vinden?
Dat is dé hamvraag van deze wekelijkse zomerzoektocht!

Elke week, op maandag en woensdag, verschijnt op bienet.be/zomerzoektocht telkens een tip die leidt naar een erfgoedlocatie.
De gevonden erfgoedlocatie stuur je dan digitaal door via het wedstrijdformulier op de website.
Op vrijdag krijg je er de oplossing te zien. Wie dan tijdens het weekend ook fysiek ter plaatse gaat en een foto doorstuurt van het gezochte detail, maakt extra kans om als winnaar uit de bus te komen!
Lees alle details op www.bienet.be/zomerzoektocht

Win!

Op maandagmiddag weet je wie de willekeurig uitgelote weekwinnaar is via bienet.be/zomerzoektocht.
Hij/zij wordt persoonlijk verwittigd en wint een stad- of gemeentewaardebon ter waarde van € 25 om te winkelhieren.

Tegelijkertijd zie je op de Facebookpagina van BIE een selectie van de ingezonden weekendfoto’s met een oproep om mee te doen aan de nieuwe weekzoektocht.

Wedstrijdafspraken

Iedereen, jong en oud, kan wekelijks zijn/haar kans wagen.

Je kan kiezen tussen het digitale en/of fysieke wedstrijdluik. Door deelname aan beide luiken verhoog je uiteraard je kansen.

Respecteer de deadlines voor het indienen van één antwoord (digitale luik) en één foto (fysieke luik). Alles wat erna meer ingediend wordt is ongeldig.
Wil je dat je ingediende foto via het formulier op deze webpagina ook verschijnt in de geselecteerde foto’s op onze FB-pagina na het weekend? Geef dan meteen je toestemming in het formulier.

Hou het spannend voor elkaar en wissel geen info erover via sociale media (FB, Instagram, Twitter, …). Reageren op de wekelijkse geselecteerde weekendfoto’s via onze FB-pagina mag natuurlijk wel en moedigen we ten zeerste aan! Evenals het delen van de wedstrijdlink met de nieuwe weekzoekopdracht.

Meer info over de zomerzoektocht vind je op bienet.be/zomerzoektocht.